vizual za epromet link

Grad Supetar je usvojio Operativni plan razvoja pametnog Grada-Smart City Supetar 2019.-2023.

 

 

 

 

 

 



Novi je Zakon o otocima stavio veliki naglasak na pametne gradove i otoke te smo željeli biti jedan od prvih otočnih gradova koji će imati ovu strategiju, te razvijati i primjenivati koncepte i tehnologije vezane za pametne gradove ali u malim otočnim sredinama.

Upravo je to poseban izazov jer zahtjeva uspostavu prave ravnoteže između hvatanja koraka s novim tehnološkim mogućnostima i specifičnim potrebama lokalnog stanovništa, kao i ograničenih finacijskih i operetnih kapaciteta malih zajednica.

Pitate se što će to u praksi značiti za Vas građane i kada ćemo vidjeti prve rezultate?

Prvi koraci koji smo napravili:

Od danas ćemo svoje građane o proračunu informirati i putem interaktivnih zanimljivih vizualizacija poput ove te se i na taj način pridružiti pametnim i transparentnim gradovima.

U tijeku smo s implementaciji geografskog informacijskog sustava za upravljanje prostornim podacima preko kojeg će biti lakši uvid na teren, prijave problema građana i donošenje odluka,

Zajedno sa tvrtkom Sense Consulting izrađujemo pametno rješenje za regulaciju prometa u gradskoj luci i digitalizaciju uprave.

Više o samoj strategiji pročitajte ovdje.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.