Povodom Dana antifašističke borbe gradonačelnica Grada Supetra Ivana Marković uputila je čestitku u kojoj stoji:

 

 

 

 

 

 Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Praznik koji danas obilježavamo, spomen je na dan kada je prije 78 godina u šumi pored Siska osnovana prva antifašistička jedinica u okupiranoj Europi  i ujedno jedan od najvažnijih u datuma moderne hrvatske povijesti. Povijesna je činjenica da su upravo Hrvati bili jedan od prvih naroda koji je krenuo u borbu protiv fašizma i nacizma a nije potrebno posebno naglašavati koliku su ulogu u toj borbi protiv fašističke okupacije odigrali ljudi iz Dalmacije, naši očevi i djedovi, majke i none.

Ovaj naš kraj pamti deportacije i zbjegove, veliku muku i teške žrtve. Obilježavanjem tih teških i slavnih dana ne samo da odajemo počast svima koji su u borbi za slobodu izgubili svoje živote već se uvijek iznova podsjećamo da i ta njihova borba ugrađena u temelje današnje slobodne, suverene, demokratske i europske Hrvatske.

Sretan Vam Dan antifašističke borbe!Gradonačelnica
Ivana Marković

 

 

 

 

 

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.