Projekcijom oskarom nagrađenog filma "Citizenfour" u supetarskom ljetnom kinu večeras točno u 21.00 sat počinje Supetar Super Film Festival. Sedmo izdanje SSFF-a koji se ove godine i programski i lokacijski dobrano proširio, pa u šest festivalskih dana od 13. do 18. srpnja, može primiti čak 700 zaljubljenika u sve popularnije dokumentarce, večeras u 21 sat u ljetnom kinu Supetar otvara Oskarom pozlaćen Citizenfour redateljice Laure Poitras.Citizenfour je uzbudljiv dox snimljen u maniri pravog špijunskog trilera, koji razotkriva nevjerojatan skandal o nezakonitom prisluškivanju građana by NSA, a 'zlatna krtica' koja je sve to iskopala Edward Snowden, hiperinteligentan je i naočit mladić u ranim 30-ima, kompjutorski 'nerd' sa dugogodišnjim stažem u obavještajnim službama. Pred svjetlima kamere što ga je u stopu tijekom vrućeg potpunog razotkrivanja pratila šest mjeseci, izneseno je njegovo potresno svjedočanstvo osobne privatne drame i borbe za opstanak pred tornadom neumitne američke osvete.

Nakon što pogledate dokumentarni film o Edwardu Snowdenu, vaš pogled na kartice, aviokarte i društvene mreže više nikad neće biti isti.

Nultu večer Supetar Super Film Festivala pod zvjezdanim supetarskim nebom završit će u 23 sata prava filmska poslastica pristigla iz 'filmske manufakture' svestranog i višestrukog nagrađivanog BiH redatelja Nedžada Begovića, kojem je posvećena ovogodišnja retrospektiva u kojoj će gledatelji moći uživati u njegovim najboljih pet dox-uradaka.

Za večeras u 23 sata rezerviran je dokumentarac Sasvim osobno, njegov dugometražni prvijenac, koji je 2006. bio BiH kandidat za Oskara u kategoriji za najbolji strani film. Humoristično i bosanski jednostavno, autor nas vodi na vožnju 'obiteljskim toboganom' u kojoj vješto miksa dokumentarnu i igranu formu. Tolstoj svoju obiteljsku sagu, u klasiku Ana Karenjina, počinje legendarnom rečenicom - Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu, a svaka nesretna, nesretna je na svoj način - a Nedžad Begović, onako sa srcem i duhom - Rodilo se, valja ga ljuljat…

U pet festivalskih dana supetarsku publiku očekuje četrdeset filmova u pet festivalskih selekcija. Selekcija glazbenih dokumentaraca donosi i filmove o dvoje kultnih dalmatinskih kantautora - Zlatanu Stipišiću Gibonniju i Tonćiju Huljiću, a Đelo Hadžiselimović za Supetar Super Film Festival odabrao je filmove aktualne tematike kao što su Utopija Mladena Ćapina i Djeca tranzicije Matije Vukšića.

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.