Projekcijom oskarom nagrađenog filma "Citizenfour" u supetarskom ljetnom kinu večeras točno u 21.00 sat počinje Supetar Super Film Festival. Sedmo izdanje SSFF-a koji se ove godine i programski i lokacijski dobrano proširio, pa u šest festivalskih dana od 13. do 18. srpnja, može primiti čak 700 zaljubljenika u sve popularnije dokumentarce, večeras u 21 sat u ljetnom kinu Supetar otvara Oskarom pozlaćen Citizenfour redateljice Laure Poitras.Citizenfour je uzbudljiv dox snimljen u maniri pravog špijunskog trilera, koji razotkriva nevjerojatan skandal o nezakonitom prisluškivanju građana by NSA, a 'zlatna krtica' koja je sve to iskopala Edward Snowden, hiperinteligentan je i naočit mladić u ranim 30-ima, kompjutorski 'nerd' sa dugogodišnjim stažem u obavještajnim službama. Pred svjetlima kamere što ga je u stopu tijekom vrućeg potpunog razotkrivanja pratila šest mjeseci, izneseno je njegovo potresno svjedočanstvo osobne privatne drame i borbe za opstanak pred tornadom neumitne američke osvete.

Nakon što pogledate dokumentarni film o Edwardu Snowdenu, vaš pogled na kartice, aviokarte i društvene mreže više nikad neće biti isti.

Nultu večer Supetar Super Film Festivala pod zvjezdanim supetarskim nebom završit će u 23 sata prava filmska poslastica pristigla iz 'filmske manufakture' svestranog i višestrukog nagrađivanog BiH redatelja Nedžada Begovića, kojem je posvećena ovogodišnja retrospektiva u kojoj će gledatelji moći uživati u njegovim najboljih pet dox-uradaka.

Za večeras u 23 sata rezerviran je dokumentarac Sasvim osobno, njegov dugometražni prvijenac, koji je 2006. bio BiH kandidat za Oskara u kategoriji za najbolji strani film. Humoristično i bosanski jednostavno, autor nas vodi na vožnju 'obiteljskim toboganom' u kojoj vješto miksa dokumentarnu i igranu formu. Tolstoj svoju obiteljsku sagu, u klasiku Ana Karenjina, počinje legendarnom rečenicom - Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu, a svaka nesretna, nesretna je na svoj način - a Nedžad Begović, onako sa srcem i duhom - Rodilo se, valja ga ljuljat…

U pet festivalskih dana supetarsku publiku očekuje četrdeset filmova u pet festivalskih selekcija. Selekcija glazbenih dokumentaraca donosi i filmove o dvoje kultnih dalmatinskih kantautora - Zlatanu Stipišiću Gibonniju i Tonćiju Huljiću, a Đelo Hadžiselimović za Supetar Super Film Festival odabrao je filmove aktualne tematike kao što su Utopija Mladena Ćapina i Djeca tranzicije Matije Vukšića.

banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.