Nakon 35 godina jednokratnog rada, od Dana Grada i blagdana sv. Petra i Pavla, Knjižnica počinje raditi cijeli dan, od 8-20 sati, a ljeti Galerija od 8-22. Osim dvije stalne knjižničarke zaposlena je još jedna mlada diplomirana knjižničarka koja će, sigurni smo, unaprijediti rad Knjižnice i korisnici, kojih je svakim danom sve više, bit će još zadovoljniji u svojoj Knjižnici.Narodna knjižnica u Supetru osnovana je 1980. godine. Započela je s fondom od 4037 knjiga, a danas raspolaže s 41 988 knjiga. Knjižnica ima 1828 članova, 41 988 knjiga, svaki 4. stanovnik Supetra je član knjižnice, na svakog stanovnika dolazi preko 8 knjiga. Prosječno dnevno knjižnicu posjećuje 40- 50 posjetilaca .

Najveća je to knjižnica na otocima, ima najbogatiju Zavičajnu zbirku, Galeriju i spomen sobu Ivana Rendića.

Moramo naglasiti da prostore Galerije i Knjižnice osim redovitih posjetitelja koristi Glazbena škola „Josip Hatze“ te brojne udruge i to redovito i svakodnevno: Klapa „Vala“, Klapa „Pupe“, Klapa „Alegrija“ , Tamburaški sastav Supetar, Bračko folklorno društvo „Ciciljona“, Amatersko kazalište „Bracera", Triatlon klub, te mnogi drugi povremeno, tako da je to sigurno najfrekventniji prostor u Supetru i trebalo bi ozbiljno razmisliti o nekim mogućim novim prostorima.
Svi kulturni događaji, značajni posjeti, predstavljanja i predavanja, okupljanja u Supetru ne mogu zaobići Knjižnicu i Galeriju. njižnica ima 1828 članova, 41 988 knjiga, svaki 4. stanovnik Supetra je član knjižnice, na svakog stanovnika dolazi preko 8 knjiga. Prosječno dnevno knjižnicu posjećuje 40- 50 posjetilaca, čitatelja i korisnika internet usluga.


Knjižnica sudjeluje u svim kulturnim događanjima u Supetru i na Braču: u organizaciji Nazorovih dana, Festivalu čakavske poezije „Štefe Pulišelić“, Supetarskom ljetu, Noći muzeja, Noći knjižnica.

Knjižnica je, jednostavno, nezaobilazno mjesto u Supetru i na Braču.

banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.