vizual za epromet link

Po drugi put" Mali sportaši Supetra "- talentirana i vrijedna djeca koja treniraju  tijekom cijjele godine u raznim granama sporta - nastupili su zajedno na Međunarodnoj dječjoj olimpijadi BOL 2016.

 



    
Rezultati su iznenađujuće dobri  - lani brončani  sa samo 25 predstavnika u konkurenciji od 4,ekipe, a ove godine brončani u konkurenciji 5 ekipa sa 65 predstavnika malih sportaša Supetra.

Djeca  okupljena oko  sportskih entuzijasta, - tima voditelja iz baletnog studia "Renata", karate kluba "Brač", NK "Jadrana" i NK "Brazzia", Ragbi kluba" Brač", KŠR "Arbuna", Sportske sekcije OŠ" Supetar "i inicijatora cijele ove priče SD "Zvrka" ciljano su i stručno usmjeravana prema razvoju bazične motorike kroz sport i aktivnoj izgradnji sportske  kulture a kroz ovakve manifestacije socijalizaciji sa svojim vršnjacima i prezentiranja svojeg grada u jednom sprotskom i natjecateljskom duhu.

Ovaj uigrani tim  entuzijasta već nekoliko godina provodi razne sportske manifestacije u našem gradu primjerice akcije "Zajedno za proljetne praznike" i "MOVe week Supetar", zatim i "Dječjeg tjedna" koji je ove godine po prvi put kvalitetno pbilježen u Supetru i to kao centralna točka šireg projekta pod nazivom "Grad-općina prijatelj djece".  

Svega ovoga ne bi bilo da nije očigledne motiviranosti djece i i njihovih roditelja za bavljenje sportom bez čega na području našeg grada danas zasigurno ne bi djelovalo preko 20 sportskih društava.

Grad Supetar podržati će sve oblike razvoja sportskog zajedništva i suradnje na ovakvim projektima kako na nivou grada tako i na nivou čitavog otoka i šire. Temeljem  prikazanog sportskog elana,  energije i entuzijazma u sportu nadamo se da će se u budućnosti u njih uključiti još više djece i njihovih roditelja pogotovo sada kad su za to stvoreni gotovo svi infrastrukturni preduvjeti.

 



Tina Poklepović

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.