Mali sportaši Supetra su u organizaciji SD ZVRK i suradnji s drugim sportskim klubovima Supetra, prošlog su vikenda sudjelovali na 4. Međunarodnoj dječjoj olimpijadi u Herceg Novom u Crnoj Gori.

 

 

 

 

 Dječja olimpijada je takmičenje malih sportaša, polaznika univerzalnih sportskih škola koje se bave svestranim razvojem djece mlađeg školskog uzrasta a supetrani su već četvrtu godinu sudionici takvih natjecanja organiziranih u Bolu no ovo je prvi put da su nastupili izvan granica Hrvatske.  

Ova dva natjecateljska dana u Herceg Novom ostati će ekipi Malih sportaša Supetra (godišta 2006.-2012) u predivnoj uspomeni. Branile su se boje ne samo Supetra, već i hrvatskog sporta, nastupima u tri vještine i to u konkuranciji od čak 550 malih natjecatelja okupljenih u 12 timova  iz Crne Gore, BiH i Hrvatske. Naša djeca su uspješno prezentirala svoja znanja i sposobnosti i ukupan rad supetarskih sportskih trenera i učitelja na svestranom sportskom razvoju a svojim su zalaganjem, trudom, sposobnostima i sportskim uvelike doprinijeli osvojenom 5. mjestu ekipno, između 12 sportskih timova iz BiH, Crne Gore i Hrvatske.

Od tri kluba s područja naše županije bili su najuspješniji s osvojenih 6 medalja u disciplinama sprint i poligoni spretnosti te koordinacija, što govori puno o radu i uspješnosti na tom području.Od ekipe Malih sportaša Supetra najviše su se istaknuli Niko Šolić (2006. god.) koji je osvojio zlatnu i srebrenu medalju, Josip Martinović (2006. god.) srebrnu, Lea Poklepović  (2008. god.) zlatnu i brončanu medalju, te Tomislav Radolfi  (2010. god.) brončanu medalju.

Odlazak na samo natjecanje bio je zaista veliki podvig, iziskivao je od svih poseban napor a osobito od djece, ali uspjeh je vidljiv i zaista vrijedan pažnje i uvažavanja.

U realizaciji ovog pothvata osobito važnu ulogu odigrala je uvijek prisutna podrška Rugby kluba “Brač”, rugby mama Danijele Šolić  i Ecije Martinović, Emila Koljatića  predsjednika kluba i trenera Andrije Grubišića te volonterkama Mirni i Nikolini Dubravčić- zamjenskim mamama, bez kojih ovaj pothvat ne bi bio moguć.

Veliki doprinos dale su univerzalna škola UNI Sport Split i Škola višestranog razvoja Bol.

Iza svih ovih nastojanja, otkriva nam spiritus movens svega profesorica Tina Poklević, krije se nastojanje da Supetar odnosno Brač postanu Grad to jest otok sa kvalitetno razvijenim institucionalnim sustavom sporta - odnosno da konačno zaživi i realizira se ideja osnivanja Saveza sportskih klubova Supetra / otoka i  cilju unapređenja rada s djecom i mladima.

Težnja i volja su očiti, a potreba za takvim savezom je sve izraženija. Povećanje broja sada već tradicionalnih sportskih susreta, turnira, manifestacija za djecu i odrasle i vidljiva suradnja klubova na razini Grada - Otoka svakako idu u prilog tomu.

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.