S obzirom na najave iznimno niskih temperatura za slijedeći tjedan iz Vodovoda Brač izdali su priopćenje o potrebi zaštitite vodovodnih instalacija od smrzavanja.

 

 

 

 

 

 Iz Vodovoda napominju kako interne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza šahte priključka (glavnog vodomjera). Za njihovo održavanje su zaduženi korisnici vodovodne usluge koji se sasvjetuju da još jednom provjere zaštitu svojih internih vodomjera i vodovodnih instalacija.

Potrebno je zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka, te instalacije koje su više izložene hladnoći, kao vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata i u negrijanim objektima, kao što su vikendice, garaže, konobe i slično.

Sukladno navedenom, potrebno je internu vodovodnu instalaciju te vodomjer u vodomjernom oknu, pravovremeno zaštititi kako da bi se spriječio gubitak vode i nepotrebni dodatni troškovi. Zidove i poklopac vodomjernog okna preporučljivo je zaštititi postavljanjem izolacijskog materijala (deblja tkanina, prekrivači ), poput stiropora, stirodura, ili vreće napunjenu rastresitim izolacijskim materijalom postavljanjem u vodomjerno okno.

Na opisan  način osigurava se kvalitetetna zaštita od smrzavanja i omogućuje nesmetano očitanja vodomjera. Nije preporučljivo zamatati vodomjere krpama, kamenom vunom ili sličnim materijalima koji upijaju vodu jer mogu samo pogoršati situaciju.

Za korisnike koji neće duže vrijeme boraviti u svojim objektima preporuća se zatvoriti ventile iza vodomjera i isprazniti internu vodovodnu instalaciju.

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.