Prošlog tjedna u Poreču je održano četverodnevno državno natjecanje mladih tehničara Republike Hrvatske.

 

 

 

 

 

 


 

U prepunom hotelu ''Pical'' smjestilo se preko 500 sudionika, od čega je samih natjecatelja iz cijele Hrvatske bilo 254. Naš natjecatelj, dvanaestogodišnji Dominik Vicelić, inače učenik 6. razreda OŠ Supetar je nakon trodnevne ''borbe'' zauzeo odlično četvrto mjesto što je do sada najbolji rezultat u povijesti supetarskog radio kluba Vidova Gora koji na ovim smotrama mladih tehničara nastupa već jedanaest godina.

Izvrstan rezultat postigao je u gradnji amplitudno moduliranog predajnika i u brzini pronalaženja skrivene radio stanice i dojave lokacije ''unesrećene osobe'' gdje mu je za samo jednu sekundu pobjeglo prvo mjesto. Kao što se moglo i očekivati, na testovima su skoro svi zakazali, pa je to upozorenje svima da im se ubuduće treba posvetiti veća pažnja.

Svim učesnicima u grupi radijske komunikacije uručeni su prigodni darovi i priznanja te su im poklonjene tehničke tvorevine koje su na tom natjecanju izradili. Osim toga, kao nagradu dobili su i sedmodnevne boravke u jednom od Centara tehničke kulture kojeg mogu po volji birati.

Sada treba prionuti učenju i nadoknaditi izgubljene dane, a najesen opet početi sa vježbama i obukom.

Mladom Dominiku iskrene čestitke od svih članova radio kluba.

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.