Gradonačelnica Grada Supetra Ivana Marković i Igor Marentič, načelnik Općine Postojna danas su svečano potpisali Povelju o bratimljenju.

 

 

 

 

 

 Povelja je potpisana u supetarskoj galeriji Ivan Rendić u zajedničkoj želji nastavljanja prijateljskih odnosa, izmjene iskustava i dobrih praksi između Grada Supetra i općine Postojna sa namjerom međusobnog učvršćivanja, razumijevanja i prijateljstva među stanovništvom oba mjesta, te podupiranja suradnje s ciljem zajedničkog napretka.

Kako su u svojim kraćim obraćanjima istaknuli načelnik Marentič i gradonačelnica Marković ovo povezivanje namijenjeno je unaprjeđenju razvoja na socijalnom, društvenom, kulturnom i gospodarskom području, te razvoju odnosa među pojedincima, gospodarskim subjektima, udrugama, ustanovama i organizacijama.

Na kraju svečanosti potpisivanja razmijenjeni su prigodni pokloni, Grad Supetar poklonio je postojni skulpturu galeba od kamena rad učenika klesarske škole iz Pučišća a za uzvrat je dobio veliku drvenu figuru poznatog zmaja iz Postojnske jame.

Svečanost je završena kraćim kulturnoumjetničkim programom ispred crkvice Sv. Martina u kojem su nastupili članovi Bračkog folklornog društva Ciciljona i Postojnski Torbarji uz glazbenu pratnju glazbenog sastava Pastura. 

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Knjižnica

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.