Vezano za incident koji se dogodio na prostoru mjesne plaže "Vrilo", nakon izvida na terenu, ovim putem navodimo da je došlo do izlijevanja dijela sadržaja iz objekta za pročišćavanje oborinskih voda koji se nalazi na toj lokaciji, a koji služi u svrhu sakupljanja i filtriranja oborinskih voda sa Državne ceste DC 113 prije ispuštanja u more.

 

 

 

 

 

 Čišćenje navedenog objekta je naručeno od strane Hrvatskih cesta, obzirom da se isti prepunio i začepio. Prilikom navedenog čišćenja je došlo do nehotičnog izlijevanja u kanal, plažu, te posljedično u more zbog čega se pojavilo onečišćenje dijela plaže i mora.

Prema informacijama izvođača čišćenje svega bi trebalo biti dovršeno danas do kraja dana, a panike među građanima ne bi trebalo biti, jer se ne radi o fekalijama, već isključivo o nataloženom mulju iz objekta za pročišavanje oborinskih voda.

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.