vizual za epromet link

Logotip Ministarstva kulture RH

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu.

 

 

 

Prijave se podnose do 20. listopada 2021. godine.

 

Prihvatljivi prijavitelji su samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine.

U Program javnih potreba, u skladu sa Zakonom o financiranju javnih potreba u kulturi, Pravilnikom o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi te ocjenom izvršenja dosadašnjih ugovornih obveza korisnika prema Ministarstvu kulture i medija, uvrstit će se programi:

- redovne djelatnosti udruga u kulturi,
- dramske i plesne umjetnosti te izvedbenih umjetnosti,
- glazbe i glazbeno-scenske umjetnosti,
- kulturno-umjetničkog amaterizma (glazbenog i folklornog),
- vizualnih umjetnosti,
- inovativnih umjetničkih i kulturnih praksi,
- monografija iz područja kulture i umjetnosti,
- potpore izdavanju knjiga,
- potpore inozemnim nakladnicima za objavljivanje prijevoda djela hrvatskih autora,
- izdavanja časopisa i elektroničkih publikacija,
- književnih manifestacija i nastupa na sajmovima knjiga,
- književnih programa u knjižarama,
- knjižnične djelatnosti,
- muzejske djelatnosti,
- digitalizacije kulturne baštine,
- gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture,
- međunarodne kulturne suradnje.

*Svi prijavitelji upućuju se da predlože programe koje je moguće realizirati uz primjenu epidemioloških preporuka i mjera, koristeći sve mogućnosti umrežavanja i suradnje sukladno specifičnosti svakoga područja za koje se program prijavljuje.

Posebno se očekuje da:

- predlože i u troškovnik uključe različite mogućnosti održavanja programa, uključujući kvalitetno i inovativno osmišljene i producirane sadržaje u digitalnom obliku i drugim medijima,

- planiraju veći broj programskih aktivnosti manjih formata u kontinuitetu ili unutar veće programske cjeline,

- u području izvedbenih umjetnosti programiraju veći broj repriznih izvedbi, koprodukcija i razmjena,

- u programima muzejske djelatnosti i vizualnih umjetnosti planiraju manji broj projekata koji se realiziraju tijekom dužeg vremenskog razdoblja,
održavaju programe na otvorenom i/ili u alternativnim prostorima u kojima se može osigurati propisan razmak između posjetitelja sukladno epidemiološkim uvjetima,

- osiguraju i u troškovnik uključe promidžbu, odnosno snažniju vidljivost i medijsku popraćenost prijavljenih programa,
što više surađuju s domaćim autorima i umjetnicima,

- ostvaruju što veću suradnju s drugim manifestacijama iz srodnih umjetničkih područja s ciljem objedinjavanja proračuna programa, umrežavanja i stvaranja partnerskih suradnji te razvijanja nove publike bilo u digitalnom, bilo u fizičkom okruženju,

- prijavitelje programa međunarodne kulturne suradnje upućuje se dostaviti prijedloge koje je moguće provesti, imajući u vidu bitno ograničenu mogućnost mobilnosti umjetnika i profesionalaca, uz potvrde obiju strana o mogućnosti provedbe predloženog programa.

*Prijave se podnose elektroničkim putem na odgovarajućim e-obrascima (za svako programsko područje posebna e-prijavnica te za međunarodnu kulturnu suradnju za svaku zemlju posebna e-prijavnica) koji su dostupni na stranicama Ministarstva kulture i medija: https://e-prijavnice.min-kulture.hr/e-pisarnica. Uz svaku elektronički popunjenu e-prijavnicu potrebno je učitati, odnosno pohraniti svu propisanu popratnu dokumentaciju u digitalnom obliku.

Prijave se podnose do 20. listopada 2021. godine.

Natječajna dokumentacija i više informacija dostupni su putem POVEZNICE.

Izvor 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.