vizual za epromet link

Logotip projekta digitalizacije usluga gradske uprave

Grad Supetar ide u korak s tehnologijom te se implementacijom e-Usluga prometnuo u prvi otočni grad koji je digitalizirao svoje usluge i rad Gradske uprave.

Grad Supetar ide u korak s tehnologijom. Potreba za digitalizacijom javila se iz uredbi Zakona o otocima, a Supetar je shvatio koju važnost inicijativa pametnih gradova nosi i odmah odlučio iskoristiti pruženu priliku. Tako se implementacijom e-Usluga Supetar prometnuo u prvi otočni grad koji je digitalizirao svoje usluge i rad Gradske uprave.

Projektom Smart City Supetar u periodu od 2019. do 2023. godine nastoji se napraviti što više u modernizaciji grada i lokalne zajednice. Prvenstveno, cilj je olakšati komunikaciju Grada Supetra i lokalne zajednice lako dostupnim e-Uslugama. Građani e-Uslugama mogu pristupiti jednostavnom registracijom na aplikaciji ili odlaskom na stranice grada. Od odabira željenog e-obrasca do rješenja dijeli ih samo par klikova.

Ovakav proces već se pokazuje uspješnim. Zahvaljujući digitalnoj usluzi građani više ne moraju za svaki obrazac ići u Gradsku upravu što uvelike štedi njihovo vrijeme, a zaposlenicima omogućuje bolji pregled svakog zahtjeva i shodno tome kvalitetu posla dovodi na višu razinu.

Supetar sigurnim korakom nastavlja s tehnološkim unaprjeđenjem grada i zajednice. Uz trenutne procese uvođenja aplikacije koja će pravovremeno informirati građane i goste o gužvama u trajektnom prometu, Supetar za sljedeću godinu u planu ima povezivanje sa sustavom NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Datum povezivanja s NIAS sustavom još nije konkretiziran, ali označio bi još jednu veliku prekretnicu u digitalnom životu Grada Supetra. NIAS u svom sustavu objedinjuje usluge svih javnih ustanova. Tako bi građani Supetra imali puno veći izbor željenih e-obrazaca što bi dodatno olakšalo njihov svakodnevni život i omogućilo da vrijeme koje bi inače utrošili na administrativne procese iskoriste na njima adekvatniji način.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.