Ilustrativna fotografija informatičke prezentacije gradskog budžeta

Objavljujemo Proračunski vodič za građane Grada Supetra za 2021. godinu.

 
 

Svrha proračunskog vodiča za građane je na jednostavan usporediv način pružiti transparentne i potpune informacije o strukturi proračuna našeg grada.

Također, cilj nam je što bolje informirati javnost o tome koliko i nakoji način se raspoređuju proračunska sredstva, koje aktivnosti i projekte provodimo i financiramo te o kojim sve javnim potrebama skrbimo –kako bismo u Vama imali ravnopravnog partnera prilikom kreiranja javnih politika.

S obzirom na to da uplaćujete novac u proračun, možete i sudjelovat i u odlučivanju o proračunu.

Svaka planirana kuna u proračunu usmjerena je na namjensko, učinkovito i racionalno trošenje s naglaskom na postizanju rezultata koji svoj iskaz u svim aktivnostima i projektima imaju u definiranim ciljevima i pokazateljima uspješnosti koji ih potvrđuju.

Budući da je proračun živ i stalno se mijenja, trudili smo se što bolje objasniti osnovne pojmove i procese, kako bi javnosti približili suštinu proračuna i proračunskih procesa.

Nadamo se da ćete uz pomoć ovog kratkog vodiča pronaći odgovore na pitanja koja vas zanimaju i biti spremni na sudjelovanje kako bi pridonijeli racionalnijem upravljanju gradskim sredstvima te kvalitetnijem i učinkovitijem pružanju dobara i usluga.

 

PRORAČUNSKI VODIČ ZA GRAĐANE 2021.

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.