vizual za epromet link

Ilustrativna fotografija figura sportaša

Grad Supetar objavljuje Obavijest Zajednici sportskih udruga Grada Supetra i svim udrugama u sportu na njegovom području.

 

 

 

 

 

Sukladno Zakonu o sportu (NN 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13, 85/15, 19/16, 98/19, 47/20, 77/20) radi ostvarenja zajedničkih interesa u sportu, na području jedinica lokalne i područne samouprave osnivaju se sportske zajednice.

Sportske zajednice u svom djelokrugu usklađuju aktivnosti svojih članova, potiču i promiču sport u skladu s Nacionalnim programom sporta, osobito sport djece, mladeži i studenata i osoba s invaliditetom, objedinjuju i usklađuju programe sporta te predlažu program javnih potreba u sportu i sudjeluju u njegovu ostvarivanju, skrbe o kategoriziranim sportašima i svojim aktima uređuju opseg i način ostvarivanja njihovih prava te sudjeluju u stvaranju uvjeta za njihovu pripremu za olimpijske igre, svjetska i europska prvenstva te druga velika međunarodna natjecanja, surađuju u ostvarivanju programa Hrvatskoga olimpijskog odbora, odnosno Hrvatskoga paraolimpijskog odbora i Hrvatskoga sportskog saveza gluhih, promiču stručni rad u sportu i sudjeluju u skrbi o javnim sportskim građevinama

Članovi sportskih zajednica su pravne osobe iz sustava sporta. Članovi sportskih zajednica mogu biti i druge pravne osobe čija je djelatnost značajna za sport i u vezi sa sportom.

Na razini jedinica lokalne samouprave može se osnovati samo jedna sportska zajednica.

Za područje Grada Supetra osnovana je Zajednica sportskih udruga Grada Supetra, OIB: 25091097014.

Napominjemo kako sukladno Zakonu o sportu Sportska zajednica predlaže Programe javnih potreba u sportu za koje se sredstva osiguravaju iz proračuna jedinice lokalne samouprave te sudjeluje u njihovu ostvarenju.

Sukladno navedenom, ovim putem obavještavamo Zajednicu sportskih udruga Grada Supetra i sve udruge u sportu na području Grada Supetra kako će sportske udruge ostvariti pravo na financiranje programa i projekata iz Proračuna Grada Supetar za 2022. jedino i isključivo putem Zajednice sportskih udruga Grada Supetra.

Grad Supetar kao i uvijek stoji na raspolaganju za svu administrativnu pomoć te vas na vrijeme obavještavamo o navedenom kako bi se Zajednica i sve udruge organizirale i pripremile za naredni proračun i moguće financiranje.

U protivnom Grad Supetar neće biti u mogućnosti financirati rad pojedinačnih udruga.

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.