vizual za epromet link

Ilustrativna fotografija grupe mladih

Da na mladima svijet ostaje, to je posve jasno. Stoga ZABUM (Za budućnost mladih) kao jedinstveni program za adolescente i mlade koji je pokrenuo Ured UNICEF-a za Hrvatsku, svojim brojnim aktivnostima potiče mlade na angažman i sudjelovanje u društvu te ih ohrabruje da budu pokretači dobrih promjena.

 

 

 

 

 

 

Upravo je jedna od aktivnosti programa i trodnevna radionicaza mlade UPSHIFT, koju provode Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI), a ovoga puta namijenjena je mladima od 13 do 19 godina iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

Radionica će se održati online od 4. do 6. veljače, a prijave su moguće putem ovog linka. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Kako sudjelovati?
Kako bi sudjelovali u radionici, mladi sami okupljaju svoje timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti. Prijave su otvorene do 28. siječnja u 23:59, a konačna lista odabranih timova bit će objavljena na web stranici i društvenim mrežama u ponedjeljak 31. siječnja.

Vrijedne nagrade
Tijekom radionice sudionici će imati priliku steći nova i primjenjiva znanja i poznanstava dok će tri odabrana tima dobiti financijsku podršku od 7.500 kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost.

Mladi postaju lideri
Cilj je programa UPSHIFT potaknuti razvijanje poduzetničkih vještina i osnažiti mlade kao nositelje društvenih promjena u kreiranju rješenja za izazove u svojim zajednicama, a provodi se u okviru UNICEF-ovog programa za adolescente i mlade ZABUM - Za budućnost mladih, u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije (HUKI). Mladi u programu stječu nova znanja i razvijaju vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema, a najbolji timski projekti dobivaju financijsku i mentorsku podršku za realizaciju svojih ideja.

U protekloj godini, na UPSHIFT programusudjelovalo je 272 mladih iz 16 županija.Osmislili su čak 70 projekata, od kojih su 34 ideje dobile priliku za daljnji razvoj i provedbu u lokalnim zajednicama, a UNICEF je u realizaciju projekata mladih do danas uložio 442.500 kuna. Timovi mladih osmislili su inovativna rješenja za probleme u svojim lokalnim zajednicama i projekte društvenog poduzetništva koji su obuhvatili brojna područja, poput obrazovanja, inkluzije putem kulture dijaloga, vršnjačkog nasilja, borbe protiv diskriminacije, mentalnog zdravlja, međugeneracijske solidarnosti, sigurnosti u prometu, zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Više informacija o UNICEF-ovom programu ZABUM – Za budućnost mladih i UPSHIFT radionicama potražite na dostupnim kanalima:
Web stranici
Facebooku
Instagramu

Kontakt osobe za medije:
Sara Smojver, Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli., 091 372 0250

Ovo je tvoja prilika! Ne propusti prijaviti svoju ekipu na UPSHIFT radionicu na kojoj možeš osvojiti vrijedne nagrade!

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.