vizual za epromet link

Fotografija gradske plaže Banj iz zraka

Grad Supetar ostvario je pravo na bespovratna sredstva iz Programa sufinanciranja projekata na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije za 2021. godinu, Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, Splitsko – dalmatinske županije, za projekt „Proširenje električne mreže na plaži Banj u Supetru“.

 

 

 


Projektom „Proširenja električne mreže na plaži Banj u Supetru“ započinje revitalizacija najstarije gradske plaže na otoku za koju je nacrte izradio sam Ivan Rendić, a na kojoj se nalazi arheološko nalazište villa rustica. Povijest Supetra započinje u antičko doba na današnjoj Punti Sv. Nikole gdje se nalazila rimska villa rustica. Ostaci rimske seoske vile, gospodarskog objekta koja je tipizirala rimsku ruralnu arhitekturu sačuvani su i do današnjih dana. Srušeni zidovi datiraju iz 6. stoljeća kao i ranokršćanski mozaik koji se nalazi pored župne crkve Supetar te se smatraju najstarijim dijelovima grada Supetra.


Projektom će se omogućiti povećanje turističke, ugostiteljske, kulturno-povijesne ponude i atraktivnosti sadržaja na plaži Banj. Dodatnim zanimljivim i inovativnim sadržajima na plaži kao što su stanica za punjenje električnih romobila produžiti će se turistička sezona. Osvjetljeno igralište te arheološkog nalazište na plaži Banj biti će atraktivno za posjetitelje i u noćnim satima kao i izvan sezone. Omogućiti će se raznoliki sadržaji od ugostiteljskih, sportsko- rekreativnih do kulturno-povijesnih aktivnosti.


U 2021. godini izvršeni su pripremni radovi pripreme dokumentacije, izrađen je projekt, ispunjene su financijske obveze o priključenju. Provedenim aktivnostima u 2021. godini osigurali su se nužni preduvjeti za proširenje mreže te se započelo s prvom fazom - izgradnjom rasvjete na arheološkom nalazištu villa rustica na plaži Banj. 

 

sdz grb

Sufinancirano sredstvima Splitsko – dalmatinske županije
Programa sufinanciranja projekata na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije za 2021. godinu, Upravnog odjela za turizam i pomorstvo

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.