vizual za epromet link

Fotografija otvaranja Brač film festivala

Sinoć je u Supetru svečano otvoreno osmo izdanje Brač Film Festivala koji će idućih dana okupiti brojne mlade i perspektivne filmaše iz čitavog svijeta.

 

 

 

Prva filmska večer započela je rasprodanim projekcijama glavnog programa, ali i dječjeg filma „Ljeto kada sam naučila letjeti“.

Ovogodišnji program Brač Film festivala otvorio je film “Divljaci”, redatelja Darija Lonjaka. Ova žanrovska akcijska komedija donijela nam je priču o tri navijača Hrvatske reprezentacije koja su greškom zalutala u teroristički kamp.
Brač Film Festival od samih početaka njeguje važnost projekcija za djecu, tako je i ove godine program vrlo bogat, a projekcije za najmlađe počele su filmom „Ljeto kada sam naučila letjeti“ koji je nedavno u Puli osvojio Zlatnu arenu
za najbolji hrvatski doprinos u manjinskoj koprodukciji, a selektiran je i za filmski festival u Locarnu.
Direktor festivala Bruno Mustić u svom je obraćanju publici istaknuo kako je iznimno sretan što nakon dvije godine pandemije napokon vidi prepuno ljetno kino, ali se i posebno zahvalio gostima koji su došli predstaviti svoja dugometražna i kratkometražna ostvarenja.

 

U glavnom programu imali smo priliku uživati u filmu „Divljaci“, koji je također prikazan i na ovogodišnjem Pula Film Festivalu, a ima i zavidnu kinodistribuciju izvan granica RH. Vrlo je zanimljivo spomenuti da je film imao paralelnu distribuciju u čak šest zemalja, uključujući Austriju, Švicarsku, Njemačku i Crnu Goru. U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, „Divljaci“ će se prikazivati u čak 40 gradova.

Na otvorenju Festivala bili su redatelj filma Dario Lonjak i glumac Ivan Ožegović koji upravo na Brač Film Festivalu završavaju svoju ljetnu turneju promocije filma.
Ivan Ožegović nam je ekskluzivno otkrio da je odličan osjećaj predstaviti film u ovako veseloj i prijateljskoj atmosferi Brač Film Festivala jer je i film „Divljaci“ projekt na kojem je cijela ekipa radila sa srcem i željom da naprave nešto drugačije. Za kraj nam je prišapnuo kako se nada predstavljanju još barem jednog filma s redateljem Dariom Lonjakom na Brač Film Festivalu.

Kako i priliči svakom dobrom festivalu, večer je završila odličnim after partijem u Acapulco beach baru na kojem su se posjetitelji, zaljubljenici u film i filmaši družili i razmjenjivali neprocjenjiva iskustva. Program festivala nastavlja se danas, premijerom filma „Strahinja Banović”, redatelja Stefana Arsenijevića koji je zbog velikog interesa na FEST-u bio prikazan dvaput, a ulaznice za ostatak programa i dalje su dostupne na info pultu na Supetarskoj rivi.

BFF možete posjetiti do subote, 13. kolovoza.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.