vizual za epromet link

Fotografija novog komunalnog vozila parkiranog na supetartskoj rivi

Komunalno društvo GRAD d.o.o. ove godine je obnovilo vozni park sa tri nova komunalna vozila. Primopredaja dvaju vozila izvršena je još 10. svibnja 2022. godine, dok je primopredaja posljednjeg vozila izvršena jučer.

 

 

Nova komunalna vozila koja su vozni park učinila modernijim i učinkovitijim su:

1. Komunalno vozilo - kamion Piaggio porter kiper za održavanje zelenih površina, plaža i parkova. Vozilo je opremljeno komunalnim kiperom i zadovoljava najstrože ekološke norme EURO-6 te ima mogućnost korištenja benzina i prirodnog plina, a sve u cilju što većeg očuvanja okoliša.

 

2. Komunalno vozilo za sakupljanje otpada - malo (Piaggio porter za sakupljanje komunalnog otpada. Vozilo ima spremnik za sakupljanje otpada zapremine 3m3 i stražnji podizač komunalnih spremnika 120, 260 i 360 litara.) Vozilo zadovoljava najstrože ekološke norme EURO-6 te ima mogućnost korištenja benzina i prirodnog plina, a sve u cilju što većeg očuvanja okoliša.

3. Komunalno vozilo za sakupljanje otpada-veliko (Podvozje IVECO EUROCARGO, nadogradnja komunalna FARID. Komunalna nadogradnja zapremine 10m3 opremljena podizačem spremnika svih tipova do 1100 litara. Nadogradnja je prilagođena kako za prihvat miješanog komunalnog tako i za prihvat reciklabilnog otpada.
Iveco podvozje udovoljava najvišim ekološkim stanardima s motorom EURO-6E norme.

 

parader auto

Djelatnik Komunalnog društva "Grad" Petar Dragičević sa novim komunalnim vozilom

Investiranje u obnovu voznog parka bilo je nužno budući je prosječna starost postojećeg veća od 10 godina, a održavanje preskupo. Vrijednost ukupne investicije je 1.655.626,00 kn. Ovom investicijom želi se doprinijeti racionalizaciji poslovanja Komunalnog društva GRAD d.o.o. ali i unaprijediti učinkovitost i ekološku prihvatljivost cjelokupnog komunalnog sustava Grada Supetra. Osim podizanja razine kvalitete usluge podiže se i razina sigurnosti na radu, a radni se zadaci obavljaju brže i efikasnije.

Ovo ulaganje je bilo nužno i radi uspostavljanja sustava prikupljanja reciklabilnog otpada “na kućnom pragu” koji je u početnoj fazi, dok se paralelno intezivno radi na ishođenju svih potrebnih dozvola za izgradnju reciklažnog dvorišta.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.