vizual za epromet link

znanstvenica Jasna Alić Stolar

Jedna od naših sugrađanki, dr. sc. Jasna Alić Stolar nedavno je doktorirala na Kemijskom Odsjeku, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

 

 

Svoju doktorsku disertaciju pod naslovom „Priprava i svojstva novih diamantoidnih etera“ obranila je 27. siječnja 2023. godine na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu a ono što nas posebno veseli jest činjenica da je dr. sc. Jasna Alić Stolar jedna od stipendistica grada Supetra za izvrstan uspjeh na diplomskom studiju.

Jasna Alić Stolar (rođena Alić) rođena je 16. 06. 1992. u Splitu. Nakon završene opće gimnazije u Supetru, na otoku Braču, upisala je preddiplomski te potom diplomski studij Kemijskog inženjerstva na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu. Tijekom studiranja primala je jednogodišnju stipendiju grada Supetra za izvrstan uspjeh na diplomskom studiju.

Za vrijeme trajanja diplomskog studija, šest mjeseci provela je na Rega institutu za medicinska istraživanja, na KU Leuven u Belgiji, čime je započela svoju istraživačku karijeru. U veljači 2017. godine zaposlila se kao stručni suradnik na projektu Zavoda za fizikalnu kemiju, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. U listopadu iste godine zapošljava se kao vanjski suradnik u nastavi, na Zavodu za organsku kemiju, također na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu gdje radi kao asistent u Praktikumima organske kemije sve do veljače 2022. godine.

U međuvremenu, 2018. godine, Jasna se zaposlila kao asistent na Institutu Ruđer Bošković, u Laboratoriju za sintetsku organsku kemiju te je iste godine upisala doktorski studije Kemije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Doktorsku disertaciju izradila je na Institutu Ruđer Bošković pod mentorstvom dr. sc. Marine Šekutor. Tijekom doktorskog studija bila je gostujući istraživač na dvije inozemne institucije, na Institutu za organsku kemiju, Justus-Liebig-Universitat Giessen u Njemačkoj u grupi prof. Petera Schreinera, te na Institutu za eksperimentalnu fiziku, TU Graz u Austriji u grupi prof. Wolfganga E. Ernsta.

Jasna je autorica pet znanstvenih radova citiranih u bazi Current Contents, od kojih je na njih četiri prvi autor. Jasna je također imala nekoliko usmenih i posterskih izlaganja na znanstvenim skupovima tijekom kojih je dobila stipendiju međunarodne unije za kristalografiju te nagradu za najbolje postersko priopćenje. U lipnju 2022. godine dobila je međunarodni CERIC-ERIC projekt na kojem je glavni istraživač.

Čestitamo!

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.