vizual za epromet link

Fotografija aqualiftera

Grad Supetar ostvario je pravo na bespovratna sredstva iz Programa sufinanciranja projekata na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije za 2022. godinu, Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, Splitsko – dalmatinske županije, za projekt “Nabava i ugradnja Aqualiftera na plaži „Vrilo“ u Supetru“ u iznosu od 200.000,00 HRK / 26.544,56 EUR.

 

Plaža „Vrilo“ najistočnija je gradska plaža u Supetru. Nalazi se u blizini centra grada te privlači veliki broj posjetitelja, turista i stanovnika Grada Supetra. Na plaži je omogućen pristup osobama s invaliditetom, plaža posjeduje parking, kabinu za presvlačenje, tuš, rampu za ulazak u more te druge sadržaje.

Inicijativom Udruge Brački pupoljci - udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju na otoku Braču te inicijativom Društva Crvenog križa Brač pristupilo se realizaciji projekta „Nabava i ugradnja Aqualiftera na plaži „Vrilo“ u Supetru“.

Cilj projekta je bio osiguranje pristupačnosti te prilagođavanje plaže osobama s invaliditetom, osobama smanjene pokretljivosti, djece i mladih s  motoričkim oštećenjima u svrhu omogućavanja jednakih mogućnosti ulaska u more bili oni posjetitelji, turisti ili stanovnici otoka Brača.

Aqualifter je platforma koja osobama s invaliditetom omogućava siguran i jednostavan ulazak u more bez dodatnih intervencija osoba sa strane. Izrađen je od nehrđajućeg čelika i u cijelosti automatiziran što omogućava maksimalnu sigurnost te minimalni napor ulaska u more.
Aqualifter je postavljen na postojećem mostiću na plaži „Vrilo“ u Supetru. 

 zupanija grb

Sufinancirano sredstvima Splitsko – dalmatinske županije
Programa sufinanciranja projekata na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije za 2022. godinu, Upravnog odjela za turizam i pomorstvo

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.