vizual za epromet link

Periska ilsutracija

Objavljujemo informaciju o financiranju četvrte faze  projekta Dica s mora.

 

 

Grad Supetar ostvario je pravo na bespovratna sredstva sukladno Javnom pozivu za financiranje projekata iz područja razvoja , zaštite i valorizacije pomorske baštine na području Splitsko – dalmatinske županije u 2024. godini, Upravnog odjela za turizam, pomorstvo i promet, Splitsko – dalmatinske županije, za projekt “ "DICA S MORA (faza 4) - izrada vodiča kroz tematski park Periska“ u iznosu od 2.000,00 eura.

Projekt je imao za cilj potaknuti društvenu odgovornost prema okolišu, promičući očuvanje morskih ekosustava i bioraznolikosti. Projekt je koristio kombinaciju aktivnosti kako bi postigao snažan utjecaj na različite dobne skupine. Utjecalo se na podizanju svijesti o očuvanju mora, promjenama u ponašanju prema okolišu, aktivnoj podršci zaštite zaštićenih vrsta u Jadranskom moru i dr. Na glavnoj šetnici Banj u Supetru koja ujedno vodi do poznate gradske plaže te u neposrednoj blizini postavljene skulpture Pinna Nobilis (Periska) na kupalištu Vlačica postavile su se tri edukativne info table o zaštićenim vrstama u moru (dobri dupin, glavata želva i sredozemna medvjedica).

Periska

Ilustrirane su u oblicima zaštićenih vrsta s pripadajućim tekstualnim dijelom na hrvatskom i engleskom jeziku o karakteristikama, zanimljivostima svake pojedine vrste i važnosti zaštite istih. Odabrana je lokacija u neposrednoj blizini skulpture Periska kako bi se dobila potpuna povezanost i ispunio cilj podizanja svijesti o važnosti zaštite zaštićenih vrsta u Jadranskom moru.

Izradio se vodič kroz tematski park „Periska“ s pripadajućim QR kodovima koji korisnicima omogućavaju potpuni doživljaj morskih životinja u pravom obliku. Kao posljednja aktivnost obojao se zid uz šetnicu i neposrednu lokaciju podizanja svijesti o važnosti očuvanja mora i morskog okoliša. Zid je ilustriran morskim motivima a ova umjetnička intervencija podsjeća prolaznike na bogatstvo morske baštine i potrebe za njenim očuvanjem.

Projekt je usmjeren na djecu jer na najmlađima svijet ostaje a stvaranjem dobrih ekoloških navika doprinijeti će se očuvanju mora i okoliša.

 

 

Zupanija SDZ

Sufinancirano sredstvima Splitsko – dalmatinske županije
Program razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine na području Splitsko – dalmatinske županije u 2024. godini, Upravnog odjela za turizam, pomorstvo i promet

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.