vizual za epromet link

Ilustracija širenja bolesti COVID-19

Pored svih naloženih protuepidemijskih mjera svjedoci smo i daljeg pogoršavanja stanja sa širenjem bolesti COVID19 i to kako na području Republike Hrvatske tako i na području naše županije te Grada Supetra.

 

 

 

U dosadašnjem tijeku travnja 2021. godine na području Grada Supetra imamo 47 zaraženih, te to traži punu ozbiljnost od svih subjekata sa težištem na osobnoj odgovornosti u dosljednom poštivanju i provođenju naloženih protuepidemijskih mjera, a sve kako bi se sadašnje stanje što prije stavilo pod kontrolu i u prihvatljive okvire koji mogu osigurati ispunjenje očekivanja o pozitivnim kretanjima u nastupajućoj turističkoj sezoni o čijoj uspješnosti svi skupa direktno ili indirektno ovisimo.

U cilju informiranja i motiviranja građana te svih poslovnih subjekata na dosljedno poštivanje naloženih protuepidemijskih mjera intenzivirane su nadzorne radnje po komunalnom redarstvu Grada Supetra te molimo sve na poštivanje napomena i upozorenja po komunalnim redarima, a koje za cilj imaju osiguravanje što bržeg saniranja sada negativnih kretanja sa širenjem epidemije bolesti COVID19 na području našeg grada. U slučaju da se ovim nadzorima utvrde učestalo nepoštivanje naloženih mjera po istim subjektima od strane Stožera CZ Grada Supetra će se izvijestiti Stožer CZ SDŽ i Područni ured CZ Split zbog postupanja nadležnih inspekcija.

Samo zajedničkim radom i poštivanjem protuepidemijskih mjera možemo osigurati zajednički cilj stavljanja epidemije pod kontrolu s tim da se konačan rezultat u svezi osiguranja pretpostavki za nadamo se odgovarajuće uspješnu turističku sezonu u novim uvjetima može osigurati samo i uz odgovarajuće procjepljivanje građana.

Posebno pozivamo sve zaražene i osobe sa naloženom samoizolacijom kao i one koji osobno sumnjaju na moguću zarazu ili kontakt sa zaraženom osobom da svojim svakodnevnim radnjama i aktivnostima vode računa o potrebi zaštite zdravlja drugih osoba. Isto tako pozivamo ukupnu zajednicu na odgovarajuću solidarnost i ispomoć u organizaciji svakodnevnog života osobama koji se nalaze u samoizolaciji (bilo kao zaražene osobe ili po kontaktu sa istima).

Samo punom osobnom odgovornošću svih nas možemo osigurati pretpostavke za stavljanje ove epidemije pod kontrolu, a sve kako bi smanjili moguće izvanredno opterećenje ukupnog zdravstvenog sustava te spriječili moguće fatalne posljedice koje su sve češće kod zaraženih bolešću COVID19.

Ovim putem molimo sve da se suzdržavaju od širenja poluinformacija i dezinformacija te stigmatiziranja oboljelih jer nas to ne čini ništa uspješnijim u ovim zahtjevnim vremenima.

Svim oboljelima želimo što brže ozdravljenje bez potrebe bolničkog liječenja te uspješnost iznimno potrebnog bolničkog liječenja.

 

 

Supetar, 13. travnja 2021. godine

Stožer Civilne zaštite Grada Supetra

 

 

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.