vizual za epromet link

Ilustracija - ukrajinska zastava s golubicom mira

Obavijest vlasnicima stambenih jedinica na području Grada Supetra za zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine.

 

 

 

 

 

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 23. ožujka 2022. godine donijela Odluku o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju („Narodne novine“ broj 37/22.) (dalje u tekstu: Odluka).

Na temelju točke VI. stavak 3. Odluke odluke Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je dana 25. ožujka na svojim mrežnim stranicama Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju (dalje u tekstu: Javni poziv).

Istog dana Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo civilne zaštite je donijelo i Uputu o provedbi Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju, kojom uputom je detaljnije razrađen postupak provedbe naprijed navedenog javnog poziva (dalje u tekstu: Uputa).

Slijedom naprijed navedenog ovim se obavještavaju i pozivaju svi zainteresirani vlasnici stambenih jedinica na području Grada Supetra za iskaz interesa za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

Za prijavu ponude potrebno je ispuniti Obrazac za prijavu kojem se prilaže:
a) dokaz o vlasništvu stambene jedinice: izvadak iz zemljišne knjige (original i li e-izvadak) ili izvadak iz Knjige položenih ugovora (za nekretnine koje nisu provedene kroz ZK odjel), a ako se radi o više suvlasnika na nekretninu izjavu drugog/ih suvlasnika za sklapanje ugovora o ustupanju stambene jedinice
b) potvrdu stožera jedinice lokalne samouprave da stambena jedinica ispunjava uvjete iz ponude.

Potrebitu potvrdu Stožera civilne zaštite Grada Supetra za iskaz interesa za stambene jedinice na području Grada Supetra može se dobiti temeljem popunjenog obrasca zahtjeva za izdavanje predmetne potvrde, a kojem se prilaže kopija popunjenog i potpisanog obrasca za prijavu za pojedinu stambenu jedinicu.

Obrazac zahtjeva za izdavanje potvrde Stožera CZ Grada Supetra dat je u privitku ove obavijesti, a isti se u tiskanoj formi (kao i Obrazac za prijavu) može preuzeti i u Pisarnici Gradske uprave Grada Supetra (Vlačica 5, I. kat) svakog radnog dana u vremenu od 08:00 sati do 14:00 sati.

Popunjeni obrazac zahtjeva za izdavanje potvrde (sa kopijom popunjenog i potpisanog Obrasca za prijavu po javnom pozivu) može se dostaviti osobno u Pisarnici Gradske uprave Grada Supetra (Vlačica 5, I. kat) svakog radnog dana u vremenu od 08:00 sati do 14:00 sati, uputiti poštom ili dostaviti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli. . Napominje se kako je u zahtjevu za izdavanje potvrde moguće dati podatke i za druge kontakt osobe (osim vlasnika), a koje osobe bi bile po podnositelju zahtjeva bile ovlaštene za omogućavanje provjere stanja ispunjenja uvjeta iz javnog poziva po predstavniku Stožera CZ Grada Supetra.

Ističemo kako se predmetni Javni poziv u svezi sa mogućim financiranjem troškova za stambeno zbrinjavanje odnosi i na vlasnike onih stambenih jedinica u kojima je posredstvom Gradskog društva Crvenog križa Supetar već izvršen smještaj raseljenih osoba iz Ukrajine.
Po zaprimanju zahtjeva za izdavanje potvrde podnositelji zahtjeva (odnosno moguće u samom zahtjevu navedene osobe za kontakt i terensku obradu ispunjenja uvjeta stambene jedinice) biti će te kontaktirati od strane predstavnika Stožera CZ Grada Supetra zbog dogovora oko termina izvršenja same provjere stambene jedinice koja bi bila predmet ponude po Javnom pozivu. Po izvršenoj provjeri i utvrđenju stanja ispunjenja uvjeta izdati će se odgovarajuća potvrda Stožera CZ Grada Supetra.

Za sve moguće potrebite dopunske informacije u svezi provedbe predmetne aktivnosti možete kontaktirati Ivicu Vranjičića, načelnika Stožera CZ Grada Supetra na tel. 021/756-716, mob. 099/733-5359 ili mail. Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli. .

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem interesu za pomoć raseljenom stanovništvu Ukrajine, a sa naše strane učinit ćemo sve da osiguramo što naše brže postupanje po zahtjevima za izdavanje potvrda o nadzoru stambene jedinice.

 

Supetar, 29. ožujka 2022. godine

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA SUPETRA

U privitku:
1. Odluka
2. Javni poziv
3. Uputa
4. Obrazac za prijavu
5. Obrazac potvrde stožera
6. Obrazac zahtjeva za izdavanje potvrde Stožera CZ Grada Supetra
7. Letak-koraci za prijavu

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.