vizual za epromet link

Projekt "Brački pahaj", odobren od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, započinje 01. listopada 2015. godine.


Nositelj projekta je Grad Supetar a ravnopravni partneri u njemu su općine Postira, Pučišća, Selca, Bol, Nerežišća, Sutivan i Milna.
Koordinatori, voditelji i dionici na projektu su: Udruga Svijet kao cvijet, Aktiva Brač, Brački umjetnici i likovnjaci, Hrvatski zavod za zapošljavanje – ispostava Supetar, inovator Damir Remenar, magistar kiparstva Dragoslav Dragičević i modna dizajnerica Zorana Frkić.

Cilj nam je ovim projektom temeljito izanalizirati sve potrebne temeljne resurse , ljudske , infrastrukturne za izgradnju Centra vune na otoku za odlaganje, skladištenje i pranje vune te izgradnju interpretativnog centra posvećenog Vuni u kojem će biti mala tvornica, galerijski , prodajni, edukacijski i izložbeni prostor.
Uz pomoć našeg Bračkog magistra kiparstva Dragoslava Dragičevića cilj je i razvijanje manifestacije ART S VUNOM sa željom da ista postane tradicija na otoku Braču.

Likovne radionice prvenstveno su osmišljene kao edukativna platforma za mlade bračke likovnjake i umjetnike, i njihove prijatelje iz Hrvatske sa ciljem da se isti upoznaju sa vunom kao resursom te da s vunom izrađuju umjetnička djela, skulpture od vune koje bi prezentirali na manifestaciji ART S VUNOM za sada na Braču ali nadamo se u budućnosti i šire. Manifestacija će biti šlag na kraju torte na kojoj će se isprezentirati svi daljni koraci i potrebne radnje da bi zajedničkim snagama ostvarili infrastrukturni dio projekta i da bi od Vune koja je trenutno otpad napravili vrhunski Brački brend.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.