vizual za epromet link

Narodna knjižnica u Supetru osnovana je 1980. godine. Započela je s fondom od 4.037 knjiga, a danas raspolaže s 40 156 knjiga.

Posebno mjesto zauzima zbirka knjiga, separata, monografija, kataloga, spisa, zbornika i drugih djela koja su na bilo koji način vezana za Brač okupljena pod zajedničkim nazivom Zavičajna biblioteka, koja broji preko 1200 naslova. Ove smo je godine predstavili na Savjetovanju za narodne knjižnice kao najbogatiju zavičajnu zbirku u Splitsko-dalmatinskoj županiji nakon matične splitske zbirke.Knjižnica je kompjuterizirana, služimo se programom Medved. Knjižnica je povezana na Internet te i na taj način pruža potpunu uslugu svojim posjetiocima, pogotovo učenicima. Web stranica i facebook stranica knjižnice olakšava dostupnost informacia korisnicima.
Kako je knjižnica stalno povećavala fond i  nalazila se u istim prostorima susreli smo  se s problemom smještaja knjiga te smo u 2008. godini uredili Dječji odjel u čemu su nam svesrdnu pomoć pružili Ministarstvo i Grad Supetar.

Preselili smo studijsku čitaonicu i potpuno uredili   i odvojili Dječji odjel, u kojemu je osim knjiga i igraonica i računalni odjel. U studijskoj čitaonici smo osim računalnih usluga , korištenja referentne i Zavičajne zbirke osmislili prostor koji će moći koristiti svi korisnici od učenika, studenata te starija populacija, nabavljati dnevni tisak i ostalu štampu i time znatno obogatiti društveni život Supetra.


Knjižnica ima 1635 člana , 40 126 knjiga , svaki 3. stanovnik  Supetra je član knjižnice , na svakog stanovnika dolazi preko 8 knjiga. Prosječno dnevno knjižnicu posjećuje 40- 50 posjetilaca.


U sklopu knjižnice djeluje i galerija “Ivan Rendić” koja je do sada ugostila čitav niz  značajnih hrvatskih umjetnika i organizirala brojne izložbe i ostala kulturna zbivanja. Izložen je stalni postav za Spomen sobu Ivana Rendića, zahvaljujući Ministarstvu kulture, Galeriji umjetnina iz Splita i Galeriji iz Bola.
Spomen zbirka sadrži 20 spomenika, 50 originalnih projekata i nacrta, te brojne fotografije i dokumente.

U tom se prostoru odvijaju brojne promocije, predavanja, komorni koncerti i susreti. Knjižnica aktivno sudjeluje u svim kulturnim događanjima u Supetru i na Braču.

Također, prostore Galerije i Knjižnice osim redovitih posjetitelja koristi Glazbena škola "Josip Hatze" te brojne udruge i to redovito i svakodnevno: Klapa „Vala“, Klapa „Pupe“, Klapa „Alegrija“ , Tamburaški sasatav Supetar, Bračko folklorno društvo „Ciciljona“, Udruženje umirovljenika, Triatlon klub, te mnogi drugi povremeno, tako da je to sigurno  najfrekventniji prostor u Supetru.Adresa: 21400 Supetar - Jobova b.b.
Tel.: +385 21 630 033  Fax: +385 21 021 630 033
OIB: / MB:
e-mail:
Službena web stranica 
Ravnateljica: prof. Gita Dragičević
Žiro račun: Splitska Banka

Radno vrijeme:
Ponedjeljak - Srijeda - Petak
14.30 - 19.30
Utorak - Četvrtak - Subota
8.30 - 13.30FINANCIJSKA IZVJEŠĆA

- Financijsko izvješće 2017. godina - objavljeno 05.02.2018.

- Financijsko izvješće 2015. godina - objavljeno 04.02.2016.

 

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.