Grad Supetar pokreće kampanju "Reci ne pušenju na dječjim igralištima".

 

 

 

 

 

 U svakom naselju grada postoje dječja igrališta od kojih su 4 napravljena po najvećim standardima i potpuno uređena i prilagođena dječjim potrebama.
Paradoksalno je da upravo na tim igralištima, koja su puna djece ali i njihovih roditelja, ima najviše odbačenih opušaka. Veliki broj pušača su odrasli, koji kao pratnja svojoj djeci dolaze na dječja igrališta i na njima puše.
Ovom akcijom želi se potaknuti promjena ka društveno odgovornom ponašanju, kako kod roditelja tako i djece. Poznato je i znanstveno dokazano da djeca čak i u najmanjoj dobi oponašaju svoje roditelje kako u njihovim dobrima tako i u lošim navikama i postupanjima. Jedan od loših primjera je upravo pušenje. Dugoročno, takvo ponašanje negativno se odražava na djecu i ona preuzimaju takve nepoželjne navike.

Uredna, čista i od pušenja oslobođena dječja igrališta pravi su put prema promjeni ponašanja naših najmlađih ali i jedna zdravija i ekološki osviještena slika nas roditelja.

Inicijativa uključuje:

• Postavljanje ploča sa pravilima ponašanja na dječjim igralištima,podatke za prijavu kvara ili oštećenja ,
• dječja igrališta na javnim površinama proglašavamo oazama dobrovoljno oslobođenim od pušenja, duhanskog dima i opušaka;
• osmišljavanje i provođenje kampanje u dječjim vrtićima i osnovnim školama.

Čitava akcija nadogradnja je projekt "Sritna dica-sritan grad" koja se provodi od početka ove godine vođena idejom da će zajednica koja svojem najosjetljivijem i najranjivijem segmentu, svojoj djeci, pruži sigurnost, ljubav i bezbrižno djetinjstvo i omogući im podršku u svakom trenutku njihova odrastanja rezultirati jednako tako održivim, sretnim i sigurnim društvom.

Pridružite se našoj akciji i recite – NE PUŠENJU NA DJEČJIM IGRALIŠTIMA!

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.