Na području Grada Supetra su djelatnici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu uočili prisutnost crne štitaste uši.

 

 

 

 

 

 Crna štitasta uš nije regulirana kao karantenski štetni organizam i ne podliježe obveznim mjerama suzbijanja no bez obzira na to, riječ je o stranom štetniku koji predstavlja rizik za lokalnu proizvodnju masline. Kako bi se spriječilo širenje, preporuča se poduzimanje mjera iskorjenjivanja i suzbijanja štetnika.

Iz tog razloga preporučaju se slijedeće mjere:
1. Uklanjanje zaraženih maslina u najkraćem mogućem roku;
2. Upoznavanje lokalnog stanovništva.

Za bilo kakvu stručnu pomoć ili pitanja pomoć slobodno se možete obratiti djelatnicima HAPIH-Centra za zaštitu bilja.
Kontakti su slijedeći:
Ivana Jakovljević, dipl.ing. Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli., 0912300634;
dr.sc. Dario Ivić, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli., 091/2393777;
mr.sc.Ivan Poje, v.d. predstojnika Centra, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli., 01 2311640.

banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.