Usprkos problemima sa strujom koja je na kraju došla, Supetar je sinoć, možemo slobodno reći, zaplovio u još jednu odlično organiziranu kulturnu manifestaciju.

 

Prvim Brač film festivalom definitivno je donio dašak svjetskih festivala u naše malo misto. Na jedan sasvim spontani način,nazočili smo događanju koji je kombinirao šarm Motovun film festivala i Mediteranskog film festivala,ali opet na svoj, originalan način.

Prva projekcija s filmom Takva su pravila, " običnom "pričom iz Hrvatske koja osvaja žiri i publiku najglamuroznijih europskih festivala,a progovara o stravičnostima društva u kojem živimo,u prepunom ljetnom kinu,nikoga nije ostavila ravnodušnim. Festival se nastavlja večeras još jednim remek djelom sa festivala u Cannesu, filmom Turist švedskog redatelja Rubena Östlunda u 21.30 u ljetnom kinu (nagrađen od žirija tog prestižnog festivala u kategoriji Izvjestan pogled) te kratkim filmovima autora iz regije u 21.30h u ljetnom amfiteatru Supetrus hotela.

Riječ je o studentskim filmskim uradcima iz nekoliko filmskih akademija diljem Europe. Zajedno sa svojim filmovima u Supetar su kao gosti Brač Film Festivala došli i njihovi autori, a većina od njih svoje filmove premijerno prikazuje upravo na Brač Film Festivalu. Vidimo se na projekcijama,jer najbolja događanja u Supetru ovih dana upravo su u kinu.

 

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.