Već šestu godinu na čarobnoj pozornici pokraj Muzeja otoka Brača u Škripu održan je Festival čakavske riči na zadovoljstvo svih koji vole bračke poslastice i bračku čakavicu.

 

Prve su večeri, održane prošlog petka posjetitelji uživali u autorskoj večeri Pjera Mirića pod nazivom „Delmatska zemjo”. Inače je Pjero Mirić dobitnik 1. i 3. nagrade za najbolje stihove na ovogodišnjem Omiškom festivalu, pa su se kao gosti pojavili ženska klapa Neverin i muška klapa Mriža koje inače izvode njegove pjesme. Tom prilikom promovirana je i ovogodišnja festivalska zbirka pisama „Delmatska zemljo” tiskana u 500 primjeraka.

Jučer su pak pozornicom pod vedrim nebom odzvanjali riječju i stihovima velikani bračke i čakavske riči. U 20.30 u parku pored Herkulesa svečano je otkrivena bista Stjepana Pulišelića, a nakon toga počela je večer Jakše Fiamenga koji je premijerno izvodio svoje Sonete o Braču.

Sve je završilo druženjem u predvorju muzeja uz odlične domaće kolače škripskih žena, koji će uz bračke i čakavske riči kao prava gurmanska poslastica ostati u dugom i lijepom sjećanju.

 

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.