Dodjelom nagrada publike 'Supetarska jidra' klapi 'Alegrija' iz Supetra i klapi 'Arti' iz Lumbarde sa Korčule završen je 7. Festival dalmatinskih otočkih klapa u Supetru.

 


Neizostavan dio svakog Supetarskog kulturnog ljeta svakako je i klapsko pjevanje, a svi ljubitelji klapskog pjevanja koji su 5. rujna bili u Supetru imali su priliku uživati u pravoj pravcatoj glazbenoj deliciji – nastupu bračkih, viških, korčulanskih i hvarskih klapskih skupina na 7. Festivalu dalmatinskih otočkih klapa.

Kako organizatore nije poslužilo vrijeme, susret klapa se umjesto na uobičajenom mjestu, u predivnom ambijentu Glavice održao u prostoru gradske kino dvorane no to nije spriječilo sudionike da na zadovoljstvo prepune sale ostvare jednu predivnu klapsku večer.

U natjecateljskom dijelu programa nastupile su muške klape Volat (Brač), Turanj (Brač), Koluna (Vis) i Arti (Korčula) te ženske klape Pupe (Brač), Alegrija (Brač); Ćapine (Vis); Issa (Vis) i Frecija (Hvar) dok su u revijalnom diejlu programa nastupile klape Koprivnica (Koprivnica) i Mrduja (Milna).

Pobjednicima ferstivala na koncu su proglašene klape "Arti" u muškoj i "Alegrija" u ženskoj konkurenciji te su im kao laureatima publikas uručena kamena „Supetarska jidra“ – rad Supetranina Olega Samardžića.

banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.