Supetar je i ove godine, deveti put po redu, bio domaćin gastronomske manifestacije "Dani varenika" posvećene ovoj originalnoj i umalo zaboravljenoj otočkoj gastronomskoj deliciji.
Receptura ovog gastronomskog dragulja spašena je od zaborava, ponajprije zahvaljujući nutricionistici Olji Marinić te posljednjih evo devet godina ima i svoju vlastitu manifestaciju, "Dane Varenika".
Prvog je dana manifestacija domaćin bio Supetar, a u petak se priča nastavila u Bolu.

U Supetru su naši ugostitelji pokušali dati što maštovitiji odgovor na pitanje kako se koristi varenik, odgovor su ponudili supetarski ugostitelji prezentiravši svoja jela u dvorištu hotela "Osam" dok je direktorica supetarske Poljoprivredne zadruge Tija Mlinac objasnila postupak standardizacija i zaštite naziva "brački varenik", zahtjev za zaštitu imena već je podnesen nakon čega će se postaviti točni uvjeti koji se moraju zadovoljiti da bi onda neki varenik i mogao nositi naziv "brački".Fotografija: FB/Varenik

banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.