Supetar je i ove godine, deveti put po redu, bio domaćin gastronomske manifestacije "Dani varenika" posvećene ovoj originalnoj i umalo zaboravljenoj otočkoj gastronomskoj deliciji.
Receptura ovog gastronomskog dragulja spašena je od zaborava, ponajprije zahvaljujući nutricionistici Olji Marinić te posljednjih evo devet godina ima i svoju vlastitu manifestaciju, "Dane Varenika".
Prvog je dana manifestacija domaćin bio Supetar, a u petak se priča nastavila u Bolu.

U Supetru su naši ugostitelji pokušali dati što maštovitiji odgovor na pitanje kako se koristi varenik, odgovor su ponudili supetarski ugostitelji prezentiravši svoja jela u dvorištu hotela "Osam" dok je direktorica supetarske Poljoprivredne zadruge Tija Mlinac objasnila postupak standardizacija i zaštite naziva "brački varenik", zahtjev za zaštitu imena već je podnesen nakon čega će se postaviti točni uvjeti koji se moraju zadovoljiti da bi onda neki varenik i mogao nositi naziv "brački".Fotografija: FB/Varenik

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.