Radionica na temu ostvarenja potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. u organizaciji javne ustanove "ReraSD", održati će se u supetarskoj Gradskoj vijećnici u srijedu, 21.10.2015. godine sa početkom u 11 sati.U okviru mjere M06 «Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja» iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. raspisan je natječaj iz podmjere6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“.  

Ovaj natječaj je namijenjen mladim poljoprivrednicima (18-40 godina) koji tek planiraju preuzeti poljoprivredno gospodarstvo ili nisu u statusu nositelja poljoprivrednog gospodarstva duže od 18 mjeseci.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu i iznosi 50.000€ po korisniku (iznos u 100% iznosu isplaćuje Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju).

Prihvatljiva ulaganja odnose se na gotovo sve oblike poljoprivredne aktivnosti:
kupnju domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala
kupnju, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskihobjekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade
kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta
kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme
podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada
uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje
građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda
stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade.

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko – dalmatinske županije u suradnji sa Hrvatskom poljoprivrednom agencijom, Savjetodavnom službom – podružnica SDŽ i lokalnim akcijskim grupama na području Splitsko – dalmatinske županije (LAG Adrion, LAG Brač, LAG Cetinska krajina, LAG Kamen i more, LAG Škoji i LAG Zagora) organizira edukativne radionice na kojima će biti predstavljen otvoreni natječaj.

Prilikom prezentacije otvorenog natječaj za podmjeru 6.1 prikazat ćemo propisani izgled i obvezne elemente poslovnog plana, dok će korisnicima koji se odluče poslati prijavu na natječaj  biti osiguran dodatan termin za pomoć pri izradi poslovnog plana.  


Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.