Radionica na temu ostvarenja potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. u organizaciji javne ustanove "ReraSD", održati će se u supetarskoj Gradskoj vijećnici u srijedu, 21.10.2015. godine sa početkom u 11 sati.U okviru mjere M06 «Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja» iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. raspisan je natječaj iz podmjere6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“.  

Ovaj natječaj je namijenjen mladim poljoprivrednicima (18-40 godina) koji tek planiraju preuzeti poljoprivredno gospodarstvo ili nisu u statusu nositelja poljoprivrednog gospodarstva duže od 18 mjeseci.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu i iznosi 50.000€ po korisniku (iznos u 100% iznosu isplaćuje Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju).

Prihvatljiva ulaganja odnose se na gotovo sve oblike poljoprivredne aktivnosti:
kupnju domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala
kupnju, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskihobjekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade
kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta
kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme
podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada
uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje
građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda
stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade.

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko – dalmatinske županije u suradnji sa Hrvatskom poljoprivrednom agencijom, Savjetodavnom službom – podružnica SDŽ i lokalnim akcijskim grupama na području Splitsko – dalmatinske županije (LAG Adrion, LAG Brač, LAG Cetinska krajina, LAG Kamen i more, LAG Škoji i LAG Zagora) organizira edukativne radionice na kojima će biti predstavljen otvoreni natječaj.

Prilikom prezentacije otvorenog natječaj za podmjeru 6.1 prikazat ćemo propisani izgled i obvezne elemente poslovnog plana, dok će korisnicima koji se odluče poslati prijavu na natječaj  biti osiguran dodatan termin za pomoć pri izradi poslovnog plana.  


banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.