Nakon tri i pol godišnje stanke u Supetru su ponovno započeli radovi na izgradnji školske športske dvorane koja se nalazi u neposrednoj blizini Srednje škole. Ta vijest posebno će obradovati učenike i mladež tog bračkog gradskog središta jer je pravi kuriozitet da  u Supetru, koji bilježi pozitivne demografske procese, nema niti centimetra zatvorenog prostora za športske aktivnosti.

 

Istodobno u klupama Osnovne škole sjedi 268 učenika dok Srednju školu pohađa 148 učenika, a kroz sportske i kulturne udruge djeluje još 300 članova, mahom mladeži.

U posebnoj su teškoj situaciji osnovci i srednjoškolci jer  izvođenje nastave tjelesnog  odgoja, osobito u zimskom razdoblju i za  lošeg vremena, postaje upitno te se odvija s mnogo improvizacije.

"Gradnja dvorane je bila obustavljena prije njegova dolaska na dužnost, pojasnio je supetarski gradonačelnik Dinko Hržić, zbog brojnih problema i uočenih manjkavosti pa je došlo i do izmjene glavnog projekta (u međuvremenu su sve prepreke uklonjene, a sam prostor je racionalnije iskorišten").

Zatečeni stanjem na projektu Školske sportske dvorane bili smo prisliljeni napraviti potrebite izmjene glavnog projekta jer smo sudskim vještvom i detaljnijom analizom novoangažiranih arhitekata riješili mnoge nedostatke koje je predmetna dvorana imala budući bez izmjena dvorani je bila priječena uporabna dozvola, a te izmjene su:

 • krovište dvorane (protupožarni uvjeti, atesti),
 • fasada (statika i izdržljivost tereta fasade od kamena),
 • sve instalacije (gdje nije bilo niti kvalitetno riješenog grijanja i hlađenja, iste su riješene projektom automatskog sustava grijanja i hlađenja sa solarnim napajanjem),
 • također je razriješen i manji dio imovinsko pravnih odnosa koji su se morali na samome početku projekta riješiti ( no to je za rezultat iziskivalo i izbacivanje vanjskog igrališta za male sportove van projekta, izmjenjeni dio je prenamjenjen za prakiralište i vatrogasni ulaz)
 • dodatno je uljepšan i vanjski izgled dvorane kako bi se ista se na kraju uklopila u sam okoliš

Školsko- sportsko dvorana prostirat će se na površini od 2035 metara četvornih, a osim osnovcima i srednjoškolcima bit će namijenjena  za ostale sportsko-rekreacijske i kulturne potrebe Supetra.

Novina u projektu je suteren tzv. „podrum“ dvorane koji u prvotnom projektu nije bio obuhvaćen detaljnije već samo u roh-bau sistemu, u suterenu dvorane u kojem će biti smještene tri veće dvorane, svaka će imati površinu od 101 metar četvorni, te 4 ureda za sportske udruge  te dvorana za sastanke površine 55 metara četvornih. Tu će još biti svlačionice, garderobe, frizerski salon za potrebe Srednje škole, sanitarni čvorovi i dizalo za invalide.

Prostori će biti korišteni za razne sportske i druge aktivnosti poput (aerobik, pilates, joga, ples, teretana-fitness, borilačke vještine i mnoge druge dvoranske aktivnosti)

- četiri ureda za udruge svaka po 20 m2, te salu za sastanke površine 55 m2 sa čajnom kuhinjom

- frizerski salon površine 63 m2 isprojektiran za potrebe Srednje škole Brač


Centralni dio Školske sportske dvorane koristi će se u svrhe učenika Srednje škole Brač i ostale udruge te van školske aktivnosti, dimenzije igrališta biti će 33m dug i 20 m širine, sa 300 sjedećih mjesta sa pripadajućim sanitarnim čvorovima i garderobom.

Za potrebe izgradnje dvorane grad Supetar je, usprkos teškoj financijskoj situaciji zbog višemilijunskih ovrha, uspio osigurati 6,6 milijuna kuna, Županija splitsko-dalmatinska 2,5 milijuna dok će Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova izdvojiti 5,6 milijuna kuna.

„Činimo sve da konačno riješimo gorući problem u našemu gradu jer nedostatak školsko-sportske dvorane stvara mnoge probleme. Učenici su neopravdano zakinuti u tjelesnom odgoju dok je supetarska mladež uskraćena  u športskim aktivnostima“- pojasnio je gradonačelnik Hržić .

Radove izvodi poduzeće „ MP Beton“ iz Solina, a očekuje se kako će dvorana biti predana na uporabu u prvom tromjesečju iduće godine.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.