Na prigodnoj svečanosti u Supetru je pušten u probni rad novi vodospremnik koji je izgrađen za potrebe poslovno-servisne zone Žedno Drage. Na tom potezu nalaze se brojni proizvodni, trgovački i servisni pogoni, a po potrebi vodu iz tog vodospremnika koristit će i stanovnici istočnog dijela Supetra.

Simboličnim pritiskom na gumb postrojenje je pustio u rad Branko Pejaković, direktor Hrvatskih voda za slivove južnog Jadrana, dok je o važnosti toga objekta koji je poslovnoj servisnoj zoni osigurao urednu opskrbu vodom, kazivao supetarski gradonačelnik Dinko Hržić.

 

Svečanosti su još bili prisutni gđa. Marija Vuković pročelnica Upravog odjela za graditeljstvo, komunalne poslove, infrastrukturu i zaštitu okoliša, direktor Vodovoda gdin. Tonči Trutanić brojni uzvanici te predstavnici izvođača radova te poduzetnika iz same Poslovne zone Žedno Drage.

Po njegovim riječima taj će infrastrukturni objekt dati jače impulse razvoju gospodarstva i obrtništva. Nakon probnog rada, uslijedit će tehnički prijam i uporabna dozvola, a sve će to biti obavljeno do početka nadolazećeg turističkog ljeta. Novosagrađeni vodospremnik nalazi se na nadmorskoj visini od 118 metara dok se dva postojeća vodospremnika u Supetru nalaze na nadmorskoj koti od 75 metara.

Kapacitet vodospremnika je 200 kubičnih metara vode, a ukupna vrijednost radova iznosi jedan milijun i sedamsto tisuća kuna. Najveći iznos sredstava osigurale su Hrvatske vode, a u zatvaranju financijske konstrukcije sudjelovali su još grad Supetar i Splitsko-dalmatinska županija.

Nositelj investicije je bio Vodovod Brač, a radove je izvela bračka tvrtka “Berica” iz Nerežišća. U sklopu te investicije uređen je i stari put prema crkvici sv. Roka u dužini od 340 metara.

Opskrba vodom

Opskrba vodom

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.