Grad Supetar je prvi Grad u Dalmaciji koji će od studenoga ove godine obračunavati odvoz smeća po načelu ''onečiščivać plaća'', tj. po volumenu predanog miješanog komunalnog otpada.

 

 

 

 

 
Dugo smo radili i pripremali ovaj novi sustav. Kupili smo potrebnu komunalnu opremu, sustav čipiranja kanti i napravili reorganizaciju informatičkog sustava. Ukupna vrijednost komunalne opreme, vozila  i programa čipiranja kanta iznosila je iznosila je 1,32 mil kuna od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti financirao 60%.

Naplata je trebala početi od siječnja naredne godine, ali zbog objave presude Visokog upravnog suda o ukidanju važećeg cjenika u Narodnim novinama u listopadu ove godine prestao je važiti Cjenik o odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada na području Grada Supetra koji je bio u primijeni od 2010. godine.

Novi cjenik temeljem kojeg će se obračunavati usluga po načelu "onečiščivać plaća", tj. po volumenu predanog miješanog komunalnog otpada na snazi je od 31. listopada 2017. te će računi za mjesec studeni našim korisnicima biti ispostavljeni po spomenutom novom cjeniku.

Molimo sve građane za razumijevanje zbog novog sustava zbrinjavanja otpada. Sve informacije možete dobiti na broj telefona KD Grad D.O.O 021/631077.

I molimo one građane koji nisu preuzeli kantu, a dobili su obavijest, da to naprave u što skorijem roku! Za sve ostalo stojimo na raspolaganju!


Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.