Supetarski amateri kao da ne mare što njihov grad polako tone u svoje jesensko pa i zimsko mrtvilo, štoviše imaju pune ruke posla.

 

 

 

 

 Najprije moramo spomenuti tri mlada tečajca, Tonija, Dominika i Luku koji neumorno savladavaju zadnju trećinu predviđenog gradiva za zvanje radioamaterskog operatora P razreda. Osim obaveznog dijela mlada trojka s velikom voljom uči najstariji oblik komuniciranja a to je Morseova abeceda. Za sada im dobro ide a vidjet ćemo na kraju tko će prvi održati vezu telegrafijom jer slijedi posebna nagrada.

Većina natjecateljskog tima se ''razbježala'' po srednjim i višim školama pa im učenje ne dozvoljava vikend aktivnosti. No i pored toga sva se natjecanja odvijaju prema planu.
U zadnjem kratkovalnom natjecanju Kup Jadrana  koji je održan 7. listopada naša je prorijeđena ekipa ( 3 studenta u Zagrebu a 2 u Splitu ) postigla zadovoljavajuće rezultate pa je tako klupska stanica 9A7B u svojoj kategoriji osvojila 3. mjesto dok je Josip Martinović  9A3EMJ osvojio ponovno prvo mjesto u svojoj P kategoriji.

U kategoriji klubova sa Jadrana naš je 9A1CFN ovaj put zauzeo 5. mjesto. Obzirom na okolnosti možemo biti veoma zadovoljni.

Održano je i nekoliko svjetskih kratkovalnih natjecanja od kojih je za sada poznat rezultat iz  IOTA ( Islands on the Air ) gdje je naš 9A7B zauzeo 3. mjesto u svojoj kategoriji postaja sa otoka. Očekuju se i rezultati sa japanskog JARTS natjecanja gdje često postižemo dobre rezultate.
A u CQ WW RTTY natjecanju u organizaciji američkog  radioamaterskog saveza ARRL naša je ekipa zauzela 2. mjesto u Hrvatskoj i 29. mjesto na svijetu.

Odrađena  su i dva UKV natjecanja sa Vidove Gore i to Alpe-Adria VHF  i  9ACW kojom je priliko održana i najudaljenija veza ove godine, čak 948 km sa jednim njemačkim radioamaterom.
Protekli je vikend održano i WAEDC RTTY svjetsko natjecanje koje je trajalo 48 sati.  Upravo se obrađuju dnevnici koji će biti poslani organizatoru.

O neumornim konstruktorima i njihovim problemima sa zvučnim kutijicama drugi put.

I pored gore navednog našlo se vremena za osvajanje jedne vrijedne diplome koju su povodom 100 godišnjice Oktobarske revolucije izdali ruski radioamateri a zaslužna za njeno osvajanje je mlada i perspektivna operatorka Halima Akbieva, učenica 7. razreda OŠ Supetar.

Ima toga još ali ostavimo nešto i za slijedeće javljanje.Prilog:  Ivica Pavišić, 9A2BW

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.