vizual za epromet link

Grad Supetar je započeo projekt Zaželi – Program zapošljavanja u lipnju 2017.

 

 

 

Namjera projekta je osposobljavanje i zaposlenje šest ženskih osoba iz ciljanih skupina kroz program osposobljavanje za gerontodomaćice, u trajanju od dva mjeseca te zapošljavanje u razdoblju od 24 mjeseca. Na području Grada Supetra postoji 28 osobe treće životne dobi kojima je potrebna pomoć ili ispomoć u domaćinstvu (po podatcima Centra za socijalnu skrb Brač-Supetar), na način da će HZZ (Regionalni ured Split) poslati poziv svim nezaposlenim ženskim osobama koje udovoljavaju kriterijima natječaja.  Navedenim iste je namjera uključiti i zaposliti na poslovima gerontodomaćica, kojima bi bila obuhvaćena pomoć u kući koja bi uključivala pomoć pri hranjenju i odijevanju, razgovor, održavanje životnog prostora krajnjih korisnika, kroz ispunjavanje cilja poticanja socijalne uključenosti, povećanje kvalitete života i prevencije prerane institucionalizacije krajnjih korisnika projekta.

Unutar projekta Zaželi – Program zapošljavanja, uz administraciju Grada Supetra, kao Partneri sudjeluju Hrvatski zavod za zapošljavanje (Područni ured/Regionalni ured Split) i Centar za socijalnu skrb Brač-Supetar.
Poziv Zaželi – program zapošljavanja žena u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. U skladu je i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva pogotovo uzevši u obzir da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Poziv će provoditi jedinice lokalne uprave i samouprave i neprofitne organizacije u trajanju do 30 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

Zahvaljujući ovome pozivu na području čitave Hrvatske planira se zaposliti gotovo 3.000 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige za gotovo 12.000 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama. Projekti će se provoditi u teško dostupnim područjima (ruralna područja i otoci) te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka.

Prihvatljive aktivnosti ovog poziva su zapošljavanje žena iz ciljnih skupina u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici, obrazovanje i osposobljavanje žena iz ciljanih skupina koje će pružati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim kućanstvima te osiguranje materijalnih uvjeta za provedbu aktivnosti pri pružanju potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju (nabava higijenskih potrepština te potrepština za održavanje kućanstava osoba za koje će žene skrbiti, nabava bicikala).

Poziv se provodi u okviru Specifičnog cilja 9.i.1. Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije.

 

 

 

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.