vizual za epromet link

Ilustrativna fotografija starih ruku

Osnovne informacije o projektu Zaželi-Program zapošljavanja žena/Grad Supetar-faza II.

 

 

 

 

 

 

BROJ UGOVORA: UP.02.1.1.13
NOSITELJ PROJEKTA: Grad Supetar
PARTNERI: Centar za socijalnu skrb Brač-Supetar i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Split
TRAJANJE PROVEDBE PROJEKTA: 07.01.2021. – 07.01.2022.

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 554.480,00 HRK

Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%)

 

O projektu:
U sklopu projekta „Zaželi – Program zapošljavanja / Grad Supetar - faza II“, Grad Supetar u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Brač-Supetar i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - regionalni ured Split, prijavljuje nastavak projekta "Zaželi – Program zapošljavanja / Grad Supetar", koji za cilj ima obrazovanje/osposobljavanje te uključivanje/zapošljavanje ukupno 6 (šest) žena u nepovoljnom položaju s područja grada Supetra na tržište rada, s temeljnim ciljem borbe protiv siromaštva i smanjenja nezaposlenosti te prevencija prerane institucionalizacije i poboljšanja kvalitete života ukupno 36 krajnjih korisnika (osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom) s administrativnog područja Grada Supetra.

Namjera projekta je daljnje osposobljavanje i zaposlenje 6 (šest) ženskih osoba iz ciljanih skupina kroz program osposobljavanje za gerontodomaćice, u trajanju od 12 mjeseci. Budući da broj osoba treće životne dobi, na administrativnom području Grada Supetra, kojima je potrebna pomoć/ispomoć u domaćinstvu iznosi 36 osoba (Podaci Crvenog križa Supetar, Centra za socijalnu skrb Brač-Supetar te interesa skrbnika fizičkih osoba), projektom "Zaželi – Program zapošljavanja / Grad Supetar - faza II", a sukladno Uputama za prijavitelje navedenog Poziva, planirano je daljnje osposobljavanje i zaposlenje 6 (šest) žena, pripadnica ciljnih skupina koje su radile na prethodnom projektu"Zaželi - Program zapošljavanja / Grad Supetar" na način da će HZZ (Regionalni ured Split) poslati poziv svim nezaposlenim ženskim osobama koje udovoljavaju kriterijima Poziva uzimajući u obzir kriterije Poziva i njihovu motiviranost, predložiti 6 (šest) ženskih osoba za sudjelovanjem u projektu.

Navedenim projektom "Zaželi – Program zapošljavanja / Grad Supetar - faza II", iste je namjera uključiti i zaposliti na poslovima gerontodomaćica, a koji će uključivati potporu, podršku te brigu o starijim i potrebitim osobama na području Grada Supetra i pripadajućih naselja, kojih je po internoj evidenciji 36-ero.

Navedenim poslovima obuhvaćena bi bila pomoć u kući koja bi uključivala pomoć pri hranjenju i odijevanju, razgovor, održavanje životnog prostora krajnjih korisnika, kroz ispunjavanje cilja poticanja socijalne uključenosti, povećanje kvalitete života i prevencije prerane institucionalizacije krajnjih korisnika projekta.


Ciljevi projekta:
Cilj projekta "Zaželi – Program zapošljavanja / Grad Supetar - faza II" jest aktivno uključivanje svih žena pripadnica ciljnih skupina s prostora Grada Supetra. Pri osmišljavanju projekta poseban se naglasak stavio kroz povećanje zapošljavanja nezaposlenih osoba, posebice dugotrajno nezaposlenih i osoba čije vještine ne odgovaraju potrebama tržišta rada, posebice žena, na način da će se putem edukacije i osposobljavanja, dugotrajno nezaposlene žene osposobiti za tržište rada. Ciljane skupine u tom pogledu su dugotrajno nezaposlene, nekvalificirane starije žene, pripadnice ciljnih skupina. Očekivani rezultati su povećanje razine zapošljivosti, jačanje vještina i stjecanje stručne spreme koja se traži na tržištu rada te stjecanje odgovarajućeg radnog iskustva. Nadalje, projekt potiče i uključenost osoba s invaliditetom prema Pravilniku o poticaju zapošljavanja osoba s invaliditetom (NN 44/14). Također, prostori u kojima će se odvijati aktivnosti osposobljavanja prilagođeni su za pristup osobama s invaliditetom. Navedenim konceptom projekt u potpunosti doprinosi jednakim mogućnostima.

 

EU poveznice:
Europski strukturni i investicijski fondovi
Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali

 

Informacije o provedbi projekta:

Zaposlenice u projektu Zaželi -faza II Grad Supetar započinju s edukacijom za kuhare ili slastičare

Nastavlja se projekt zapošljavanja žena i pomoći u kući za stare i nemoćne

Javni poziv za korištenje potpore osobama starije životne dobi

Javni poziv za prijem u radni odnos - Projekt zaželi

Provedba projekta Zaželi II

Nastavak projekta Zaželi II

Uspješno okončana druga faza projekta Zaželi

 

 

 Banner europskih strikturnih i investicijskih fondova

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Zajedno do fondova EU“

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.