vizual za epromet link

Fotografija gradonačelnice Ivane Marković

Ivana Marković mag.oec., Gradonačelnica

Rođena 06.03.1979. u Supetru. Završila diplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Splitu te stekla akademski naziv magistra ekonomije. Odmah nakon fakulteta zapošljava se u Autotransu-Brač doo na mjestu financijskog rukovoditelja. Od 2006. godine pa do početka mandata zaposlena u gradskoj tvrci Komunalno društvo Grad doo na radnom mjestu Rukovoditelja financijskog i računovodstvenog sektora. U međuvremenu nastavlja usavršavanje u struci te steče naziv Ovlašteni računovođa i na taj način potvrđuje pripadnost računovodstvenoj struci i vrhunsku stručnost za obavljanje računovodstvenih poslova.

Svoje djelovanje u politici započinje 2013. godine kao kandidatkinja na lokalnim izborima na listi koalicije SDP-HSU te postaje prva žena gradonačelnica u povijesti otoka Brača na takvoj funkciji. Nakon toga kandidira se u naredna dva izborna ciklusa te uvjerljivo pobjeđuje u prvom krugu te danas obnaša svoj treći mandat na čelu Grada Supetra. U njenom mandatu realizirani su povijesni projekti u Gradu Supetru: otvorena sportska dvorana, razvijanje poslovne zone, izgrađeno novo privezište, uređen dječji vrtić, otvorena nova zgrada vatrogasnog doma, razvijen Smart City koncept i dr., te je Supetar kontinuirano na vrhu raznih ljestvica uspješnosti u RH. Pod njenim vodstvom Grad Supetra se profilirao kao jedan od devet gradova u RH koji bilježe porast stanovništva.

U svom javnom djelovanju posebno se ističe radi borbe za očuvanje javnog i pomorskog dobra, te je zahvaljujuću svom pa aktivističkom djelovanju i jasnim stavova dobila i alternativnu, aktivističku nagradu “Nada Dimić” na koju je veoma ponosna.

Posebno je usmjerena na razvoj otoka te je svoj doprinos dala kao članica radne podskupine za održive i pametne otoke Nacionalne razvojne strategije do 2030.(MRREF) , a 2022. Ministrica Regionalnog razvoja i Europske unije ju je imenovala za članicu Otočnog vijeća. Članica je predsjedništva SDP-a RH te obnaša brojne druge funkcije unutar SDP-a na županijskoj i lokalnoj razini.

U budućnosti joj je želja razvijati i kreirati politike vezane za razvoj naših otoka i Dalmacije za koje je posebno vezana.


 

 

 

URED GRADONAČELNICE

Ivana Marković mag.oec. – gradonačelnica

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.