Poštovani građani i građanke Grada Supetra i svi ostali zainteresirani,

Grad Supetar i Gradsko vijeće u prilogu Vam daju na uvid Zaključke sa 9. i 10. sjednice Gradskoga vijeća Grada Supetra na kojima se raspravljalo o trenutno aktualnoj temi tzv. 'Cesti Banj'.

S obzirom da ovih dana svjedočimo raznoraznim natpisima (novinarskim ili onih na web-u) i naklapanjima o gore spomenutoj temi, jedinim službenim i vjerodostojnim zaključkom želimo ih demantirati.

Situacija oko cesta na području na kojem se nalazi hotelsko naselje raspravljena je temeljito na 9. sjednici Gradskog vijeća gdje je zaključeno da Grad Supetar u nijednom slučaju neće prepustiti ceste unutar hotelskog naselja, već će iskoristiti pravo uknjižbe temeljem Zakona o nerazvrstanim cestama . Također, riješiti će se i pitanje cesta koje se nalaze ispod postojećih zgrada hotela, koje u stvarnosti više ne postoje na način da se uz odgovarajuću naknadu kompenziraju s hotelskom kućom Svpetrvs hoteli d.d. ukoliko isto dozvole važeći pozitivni propisi i zakoni RH. Sve ovo je opisano u zaključku od 12. prosinca 2013. kao i zapisniku koji će također biti javno objavljen nakon što se verificira na sljedećem vijeću.

Što se tiče pitanja projekta, ono što su vijećnici jednoglasno izglasali i s čime se Gradonačelnica potpuno slaže jest da se krene u razradu ideje uređenja šetnice i pristupnog puta do groblja uz uređenje hortikulture, rasvijete i dr. Idejni projekt koji je prezentiran na sjednici Gradskog vijeća i kojeg je javnost imala priliku vidjeti nekoliko puta na Facebooku i na internetu, kao takav NIJE prihvaćen. Zaključeno je da treba napraviti više idejnih riješenja koji bi uključili struku i sve relaventne institucije uz maksimalno očuvanje okoliša, te se jednoglasno izglasalo kako se daju ovlasti Gradonačelnici da poduzme sve potrebne zakonom zasnovane mjere radi realizacije ovog Zaključka.Prva idejna rješenja kao i sasvim novu regulaciju prometa do groblja predstaviti ćemo u narednih desetak dana te smatramo da će građani biti veoma zadovoljni sa cijelim konceptom koji će dignuti plažu Banj na zasluženu razinu.

Također, napominjem da nikakve konačne odluke bez uvida javnosti i konzultacija sa Vijećem nećemo donositi , što je ujedno i princip rada koji zagovaram od početka.

U nastavku Vam dostavljamo navedene Zaključke.

Zaključak - prihvaćanje ideje pokretanja postupka ishođenja odgovarajućeg upravnog akta za izgradnju pristupnog puta "Put Vele Luke - Groblje". - preuzmite OVDJE.
Zaključak - vezano za dopis Svpetrvs hoteli d.d. od dana 30.07.2013. - preuzmite OVDJE.

Gradonačelnica
Ivana Marković mag.oec.

banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

bilten web mali

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.