vizual za epromet link

Jučer je u Splitu potpisan zajednički sporazuma o provedbi daljnjih aktivnosti u sklopu projekta Joint_SECAP između Splitsko-dalmatinske županije i svih jedinica lokalne samouprave Otoka Brača.

 

 

 

 

 

 



Cilj ovog projekta je poboljšati praćenje klimatskih promjena u Splitsko-dalmatinskoj županiji, adaptacija efektima, prevencija i minimiziranje negativnih učinaka, te korištenje potencijalnih prednosti i mogućnosti pozitivnih učinaka klimatskih promjena uz implementaciju unaprijed definiranih strateških mjera. Projekt će obuhvaćati definiranje zajedničke metodologije za definiranje i implementaciju strategija, razmjenu znanja vezanog za problematiku klimatskih promjena i energetsku učinkovitost, te analizu, mjerenje i skladištenje klimatskih podataka, investicijskih i financijskih planova te strateških rizika i mogućnosti u svrhu daljnjeg investiranja i pokretanja novih poslovnih aktivnosti na području Splitsko-dalmatinske županije.

Na projektu sudjeluje ukupno 8 partnera. Vodeći partner na projektu je Sveučilište Camerino a ostali partneri s talijanske strane su Grad San Benedetto del Tronto, Grad Pescara i Regija Abruzzo. Partneri s hrvatske strane su IRENA - Istarska Regionalna Energetska Agencija d.o.o., Primorsko-goranska županija, Splitsko-dalmatinska županija, SDEWES - Internacionalni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša i Općina Vela Luka. Splitsko-dalmatinska županija kao partner na Projektu, koordinator je za provedbu Projekta na području cijelog otoka Brača.

Projekt traje 30 mjeseci počevši od 1. siječnja 2019. godine, a povodit će se do 30. lipnja 2021. godine. Financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) u iznosu od 1,780,628.88 € uz nacionalno sufinanciranja u iznosu od 314.228,63 € što daje ukupni proračun od 2.094.857,50 €.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.