vizual za epromet link

Stožer civilne zaštite RH donio je jučer dvije nove odluke sa ciljem spriječavanja širenja epidemije COVID-19.

 

 

 

 

 

Nakon analize kompletnog stanja epidemiološke situacije COVID-19 na području Republike Hrvatske od strane Stožera civilne zaštite RH-e 10.07.2020.g. donesene su dvije nove odluke i to:

1. Odluka o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19

i

2. Odluka o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.


Odlukom o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19 uvode se nužne mjere koje moraju ispuniti organizatori svih okupljanja s više od sto osoba. Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto sudionika obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja.
Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati ovu obavijest. Također, svi organizatori okupljanja s više od sto sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen virusom SARS – CoV-2, što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti. Kontrolu provođenja Odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika, a temeljem koje Odluke je Hrvatski zavod za javno zdravstvo donijelo Upute i preporuke za okupljanja, koje su vidljive na njihovim stranicama kao i na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite.

Odlukom o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. propisuje se obveza korištenja maski za lice u medicinskim ustanovama, prijevoznim sredstvima javnog prijevoza, trgovinama, prodavaonicama i drugim javnim mjestima sukladno uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Odluke se primjenjuju od ponedjeljka, 11.7.2020. godine.

PODRUČNI URED CIVILNE ZAŠTITE SPLIT
Moliških Hrvata 1, 21 000 Split
Tel: 021/353-800, Fax: 021/260-258

Služba za prevenciju i pripravnost
Županijski centar 112 Split
Tel: 112
Tel: 021/460-710, Fax: 021/463-945

 

Izvor: MUP HR/ Ravnateljstvo CZ RH

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.