Grad Supetar nastavlja digitalizaciju javne uprave te uz već dostupne e-Usluge Grada Supetra uvodi uslugu e-Novorođenče.

 

 

 

 

 

Grad Supetar jedan je od prvih gradova u Hrvatskoj koji je u suradnji s Ministarstvom uprave pristupio usluzi e- Novorođenče. Usluga e -Novorođenče građanima omogućuje bržu i jednostavniju prijavu novorođenog djeteta te predaju zahtjeva za novčanu potporu kroz sustav e-Građani.

Uz prijavu djeteta, ova dodatna usluga sustava e građani uvelike će olakšati roditeljima te će, umjesto da skupljaju dokumentaciju i fizički je predaju u Gradu od sada, u samo nekoliko klikova moći predati i taj zahtjev. Roditelji neće više morati skupljati potrebnu dokumentaciju i osobno je predavati, nego će moći sve učiniti na jednom mjestu prilikom prijave djeteta. Kroz uslugu e-Novorođenče prijavljuju rođenje djeteta putem interneta iz udobnosti doma, uz elektroničku osobnu iskaznicu i čitač pametnih kartica. Putem osobnog korisničkog pretinca im se dostavljaju zapisi i dokumenti: elektronički zapis iz matice rođenih i evidencije državljanstva, uvjerenje o prebivalištu, potvrda o prijavi na HZZO te porezne olakšice.

Roditelji automatski mogu zatražiti i jednokratnu novčanu naknadu od HZZO-a, kao i novčanu potporu svog grada, općine ili županije.

 

Usluga e-Novorođenče će putem informacijskog sustava Gradu Supetra kao isplatitelju potpore ispostaviti sljedeće podatke o podnositelju zahtjeva:

a) Za roditelja/podnositelja zahtjeva:

1. OIB

2. ime i prezime

3. povijesno prebivalište

4. kontakt podatke ako ih roditelj navede (broj mobitela, e-mail adresa)

5. broj bankovnog računa (IBAN)

 

b) Za drugog roditelja:

1. OIB

2. ime i prezime

3. povijesno prebivalište

4. kontakt podatke ako ih roditelj navede (broj mobitela, e-mail adresa)

 

c) Za svu djecu koju navedu roditelji, uključujući novorođeno dijete:

1. OIB

2. podatke na razini rodnog lista

3. povijesno prebivalište.

Upute o prijavi u sustav e-Novorođenče mogu se pronaći na ovom linku .

 

Grad Supetar je putem svoje platforme e-Usluge Grada Supetra i do sada omogućavao digitalnu predaju Zahtjeva za potporu za novorođeno dijete te će na ovom linku  http://eusluge-supetar.signumid.hr/#/forms/15    i dalje biti omogućena predaja zahtjeva putem e-Usluga građanima koji nisu aktivirali sustav e građani.

 

banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

bilten web mali

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.