vizual za epromet link

Rasprodano svečano otvaranje 6. Brač Film Festivala – filmska umjetnost i ovog ljeta privukla velik broj posjetitelja u Supetar

 

 

Sinoć je započelo šesto izdanje supetarske priče koja slavi najbolje filmske debitante. Brač Film Festival otvoren je uz projekciju domaćeg filma Mater redatelja Jure Pavlovića i kratkometražnog filma Kućica, redatelja Jakova Nole, te izložbu fotografija i nakita. Broj mjesta u ljetnom kinu je u skladu s mjerama Stožera bio ograničen, a posjetitelji su kino napunili do posljednjeg mjesta.

Festival je otvorio domaći film Mater, redatelja Jure Pavlovića koji je prisustvovao otvorenju. Prethodio mu je kratkometražni film Kućica, mladog redatelja Jakova Nole koji je na otvorenje ovogodišnjeg izdanja festivala došao u pratnji svoje filmske ekipe.

Direktor festivala Bruno Mustić izjavio je kako je iznimno zadovoljan da se unatoč prvobitnim izazovima zbog epidemiološke situacije, festival uspio održati. „Već mjesecima smo u redovitom kontaktu s gradonačelnicom Grada Supetra Ivanom Marković, producenticom Supetarskog lita Jasnom Damjanović te direktorom turističke zajednice Ivanom Cvitanićem i zajedno smo napravili sve što je bilo u mogućnosti da ovogodišnji BFF ipak održimo. Festival nam je svima prirastao srcu i već je postao trajna supetarska ljetna tradicija.“

Organizacija te volonteri festivala pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže danas na francusko-belgijskoj komediji Alice i Gradonačelnik, redatelja Nicolasa Parisera te da sutra, 8 kolovoza, skupa zatvore festival s srpskim kinohitom Ajvar, debitantice Ane Marie Rossi.

U sklopu Festivala jučer je također otvorena i izložba mladih umjetnica Ane Košecki i Katarine Kolimbatović koje su porijeklom upravo s otoka Brača i kojima je otok najveća inspiracija za umjetničko djelovanje.

Ulaznice za projekcije mogu se kupiti na info pultu na rivi.

U sklopu zatvaranja, posjetitelje čeka posebno iznenađenje koje će savršeno zaključiti ovogodišnje izdanje festivala.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.