vizual za epromet link

Slika logotipa projekta Smart City Supetar eUsluge

e-Usluge Grada Supetra projekt su kojim se modernizira djelovanje lokalne zajednice te se znatno ubrzava komunikacija između građana i Gradske uprave.

Građani će prednosti ove platforme osjetiti odmah s obzirom na to da već od ovog trenutka mogu ispuniti željene obrasce i zahtjeve vezane uz najrazličitije administrativne procese te primiti rješenje bez da uopće dolaze u ured u Gradskoj upravi.

„Iznimno me veseli činjenica da naša zajednica velikim i sigurnim koracima napreduje k izgradnji digitalnog društva u sklopu koncepta Smart City Supetar. Svjesni smo koliku važnost ima tehnologija i koliko njene mogućnosti mogu olakšati svakodnevne procese. Vođeni željom da našim sugrađanima maksimalno uštedimo vrijeme potrebno za obavljanje administrativnih procesa, a istovremeno kolegama u Gradskoj upravi omogućimo što transparentnije i kvalitetnije pružanje usluga, cijeli koncept e-Usluga Grada Supetra bio je zbilja jedino logično rješenje koje objema stranama donosi velike koristi. U razvijanju ove usluge uzeli smo u obzir i trenutnu situaciju s epidemijom uzrokovanom virusom SARS-CoV-2 i preporukama za poštivanje socijalne distance te su nove gradske digitalne usluge i u ovom kontekstu olakšanje za sve naše sugrađanke i sugrađane“, izjavila je gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

Platformi e-Usluge Grada Supetra može se pristupiti putem službene web stranice www.gradsupetar.hr gdje se nalazi popis online obrazaca koji se vrlo jednostavno ispune. U isto je vrijeme omogućeno i dodavanje privitaka za obrasce uz koje je potrebno priložiti, primjerice presliku računa. Nakon ispunjenja i predaje obrasca isti se zaprima u Gradsku upravu, a korisnik će rješenje također dobiti online putem.

U sklopu projekta Smart City Supetar osmišljen je i vizualni identitet čiji korijeni dolaze u grbu Grada Supetra. Ključevi supetarskog sveca zaštitnika Sv. Petra pretvoreni su tako u suvremeni logotip i znak koji predstavlja digitalnu eru naše zajednice.

Sukladno Strategiji razvoja Grada Supetra i Operativnom planu razvoja pametnog Grada 2019.-2023., platforma e-Usluge temeljni je element e-Uprave, a bez koje je nemoguće zamisliti pametni grad. e-Usluge Grada Supetra dosegnule su transakcijsku razinu 4, odnosno najveću razinu sigurnosti prilikom korištenja, a koju su do ovoga trenutka uspjeli dostići jedino sustav e-Građani te neki veliki gradovi poput Zagreba i Rijeke i to za samo manji dio usluga.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.