vizual za epromet link

Ilustrativna slika olovke sa šiljilom na otvorenoj bilježnici

Povodom početka nove školske godine gradonačelnica Grada Supetra Ivana Marković uputila je poruku prvašićima, školarcima, učiteljima, školskim djelatnicima i roditeljima.

 

U ponedjeljak počinje još jedna školska godina zbog epidemija COVID-19 drugačija od svih do sada i prepuna izazova za sve uključene u sustav obrazovanja, ravnatelje, profesore, učitelje i nenastavno osoblje, djecu i njhove roditelje.

U duštvu postoji konsenzus potvrđen i podržan od stručnjaka da se djeca usprkos svemu trebaju vratiti u školu i, koliko god je moguće, pohađati redovitu nastavu što uz uobičajene izazove koje svaka školska uvijek iznova donosi ovaj put pred nas stavlja i neke nove. Ovo posebice vrijedi za naše učiteljice i učitelje čiji ionako zahtjevan i plemenit poziv u ovom "novom normalnom" postaje još zahtjevniji i kompleksniji pa je na nama da ih podržimo i pomognemo u ekstra trudu i predanosti koje će nova školska godina od njih sigurno zahtijevati.

Sve naše školarce a poglavito prvašiće ovime potičemo da usprkos svemu ne posustaju u usvajanju novih znanja i vještina. Pozivam ih da budu strpljivi, marljivi i vrijedni i da usprkos svim izazovima ne odustaju od onog najvažnijeg dijela odrastanja - igre i druženja sa svojim vršnjacima. Škola osim mjesta za učenje odvijek bila i mjesto brojnih radosnih susreta i ugodnih doživljaja pa se iskreno nadam da će tako biti i ove godine.

Iznimno važnu ulogu u svemu ovome imaju i roditelji naših školaraca. Oni su važna a možda i najvažnija karika u suočavanju djece s novim okolnostima u kojima će se odvijati ova školska godina pa ih ovim puta pozivam da ljubavlju i podrškom pomognu svojoj djeci da se na najbolji mogući način i uz što manje stresa i frustracija na njih prilagode.

Za kraj svima skupa upućujem apel za pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, čuvajmo jedni druge i čuvajmo našu djecu kojoj želim sretan početak nove školske godine i u njoj puno uspjeha i lijepih trenutaka.

 

Gradonačelnica
Ivana Marković

 

103738069 2814161432044645 6657957314587074873 o

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.