vizual za epromet link

Simbolika koja stoji iza novog logotipa zapravo je proizašla iz temeljnog znaka, odnosno ključeva nebeskog zaštitnika našeg grada - Svetog Petra.

 
 
 
 
 
 
 
 

Budući da je on poznat upravo po snopu ključeva s kojima se uvijek prikazuje, novi je logotip osuvremenjen u sklopu provođenja projekta Smart City Supetar te su ključevi dobili moderniji izgled, a ujedno poštujući njihovo fundamentalno podrijetlo.

e city logo 1

Budući da je koncept Smart City Supetar predvođen platformom e-Usluge Grada Supetra, on ujedno predstavlja i svojevrsni početak digitalne ere našeg grada. Samim time i vizualni identitet našega grada, odnosno ključevi Svetoga Petra, pretvoreni su u određeni digitalni otisak. Silueta ključa ostala je ista, no ono što se promijenilo je njegov sadržaj. Znak je postao nov, moderan i digitalan. Tako osuvremenjen on u sebi nosi višestruke uloge, a neke od najvažnijih su svakako komunikacija i umreženost zbog kojih su nam nekada dugotrajni, a neizbježni procesi, postali jednostavniji i dostupniji. e-Usluge i čitavi projekt pametnoga grada zapravo su najbolji pokazatelj koliko digitalne mogućnosti olakšavaju nekada prilično izazovne procese, a upravo je cilj znaka bio na prvi pogled prikazati dostupnost i jednostavnost navedenih mogućnosti.

Linije koje se nalaze oko ključa također u sebi nose više simboličkih značenja – s jedne strane one predstavljaju električne spojeve koji su temelj funkcioniranja čitave digitalne sfere i modernoga svijeta, a s druge je strane ona svjetovnija priroda, odnosno brža i lakša komunikacija i povezanost između Grada Supetra i svih njegovih građana u svakodnevnim životnim situacijama. Bez obzira na koji se način promatra znak, njegovo je tumačenje neupitno pozitivno i suvremeno, u skladu s napretkom čitave naše zajednice. Osim tradicionalne crvene boje, u znak je dodana i tirkizna boja kao još jedan od simbola digitalizacije i virtualnog okruženja.

SCS vizual unutar novosti 300x200

Klikom na link možete pristupiti dostupnim e-Uslugama Grada Supetra.

 

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.