vizual za epromet link

Ilustrativna fotografija povelje o lokalnom radu s mladima

Grad Supetar potpisnik Europske povelje o radu s mladima, dokument koji predstavlja referentni okvir za svakodnevni rad s mladima i služi kao poveznica između politika i prakse rada s mladima a sve u sklopu projekta Europe Goes Local, kojeg uz Hrvatsku provode i 22 druge države članice EU.

 

Europska povelja o radu s mladima namijenjena je onim jedinicama lokalne i regionalne samouprave koje žele postaviti, provoditi i poticati standarde za kvalitetan rad s mladima, ali i drugim dionicima zainteresiranima za kvalitetne lokalne politike za mlade.

 

U RH u projekt je na nacionalnoj razini izravno uključeno 17 općina i gradova, a koordinira ga nacionalna delegacija koju čine predstavnici Agencije za mobilnost i programe Europske unije te stručnjaci u području rada s mladima.

Mladi ljudi suočavaju se s većinom društvenih izazova u svojoj okolini, stoga je i potpora njihovoj dobrobiti i samostalnosti uglavnom organizirana na lokalnoj razini. U većini europskih zemlja, odgovornost za rad s mladima u velikoj mjeri počiva na lokalnim političkim i administrativnim strukturama jer su one najbliže mladoj populaciji. Gradovi i općine na mnogo načina utječu na poboljšanje životnih uvjeta mladih – neki kroz podršku organizacijama za rad s mladima, a neki kroz aktivnosti koje sami provode.

Nacionalne agencije za program Erasmus+ i njihovi partneri odlučili su započeti dugoročnu suradnju s ciljem poboljšanja kvalitete rada s mladima posebice kroz jačanje suradnje između različitih dionika u tom području, a u skladu s pravnim osnovama Erasmus+ programa.

Ovaj projekt strateškog partnerstva naziva „EUROPE GOES LOCAL – Supporting Youth Work at the Municipal Level“ predstavlja strateško partnerstvo u području mladih uz podršku Erasmus+ programa Europske unije. Projekt okuplja 24 nacionalne agencije, Partnerstvo između Europske komisije i Vijeća Europe na polju mladih, Europski forum mladih i dvije mreže zadužene za područje rada s mladima: POYWE - Professional Open Youth Work Europe i InterCity Youth network. Projekt se temelji na nizu preporuka Vijeća ministara kao rezultata europske suradnje u području mladih te kao takav podržava provedbu istih.

Belgijska nacionalna agencija JINT odgovorna je za sveobuhvatnu koordinaciju projekta na europskoj razini. Projekt traje od lipnja 2016. do lipnja 2020.

Ciljevi projekta:

- podržati priznavanje i podizanje kvalitete rada s mladima kao dijela lokalne politike prema mladima
- osnažiti europsku i međunarodnu dimenziju rada s mladima na lokalnoj razini
- razviti strategije i mjere kojima će nacionalne agencije Erasmus+ programa podržavati rad s mladima
- doprinijeti razvoju rada s mladima kroz Europsku suradnju u području mladih

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.