vizual za epromet link

Fotografija sa konferencije city upgrade

Naš je grad sudjelovao na 4. izdanju cITy Upgrade konferencije koja je u četvrtak i petak, 1. i drugog srpnja održana u Umagu.

 

 

 

 

 

Konferencija je donijela presjek situacije kada je riječ o digitalizaciji na lokalnoj razini a tijekom dva dana 100 sudionika među kojima i naša gradonačelnica Ivana Marković sudjelovalo je u nizu prezentacija i rasprava na temu digitalne tranzicije u gradovima te međusobno razmijenilo iskustva i znanja.

Na panelu cITy resilience 2021 – 20.. (o održivosti i otpornosti) Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka i Željko Jurić, direktor IT odjela grada Rijeke, razgovarali su o implementaciji smart city strategija u svojim sredinama, odnosno o primjeni tehnologije da bi građanima pružili kvalitetnije, brže i jednostavnije usluge te svoje gradove učinili boljim mjestima za život.

city upgrade velika

 

Gradonačelnica Marković istaknula je projekt Papereless officea te novi projekt ePromet koji upravo kreće u primjenu i rješava problem nedostatne prometne infrastrukture i preopterećenosti supetarske trajektne luke koja je jedna od najprometnijih na Jadranu.
Aplikacija na telefonu svim zainteresiranima za putovanje trajektom putem kamera donosi sliku situacije u trajektnoj luci kako bi mogli bolje isplanirati svoj put. Projekt je 60% financirao Fond za zaštitu okoliša, a ostatak iznosa je financirao grad.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.