vizual za epromet link

Ilustrativna fotografija kapelice na groblju

Danas i sutra, 1. i 2. studenog na blagdan Svih svetih odnosno Dušni dan posebno se sjećamo i u duhu povezujemo sa svojim pokojnicima.

 

 

 

 

 

 

Dan svih svetih trebao bi nas podsjetiti da se jedanput propušteno ne da više nadoknaditi, da svjetiljka života ne gori vječno i da se moramo pobrinuti za ulje dobrih djela.

Sutra pak obilježavamo Dušni dan ili Dan svih vjernih mrtvih, svetkovinu duša kroz koju se komunikacija s našim dragim pokojnicima nastavlja u jednom drugom i drugačijem načinu izražavanja.

Zvona Dušnog dana zovu čovjeka da se sjeti svoje ljudske sudbine, za Dušni dan isprazne se gradovi živih ljudi na zemlji, a napune se mrtvi gradovi naših groblja. Tako doživimo da naši pokojni nisu mrtvi, nego da žive, i to tu, blizu nas.

Stoga odlazimo na njihove grobove da stavimo cvijeće, ali prije svega da im iskažemo ljubav, da ih volimo i da ih nikad nismo zaboravili ni napustili.

 

Tekst: Dr. Tomislav Ivančić
Fotografija: KD "GRAD" d.o.o.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.